Trendyol’un Arkasındaki Güç: Alibaba’nın Türkiye Vizyonu

0
73

Alibaba, Türkiye’ye 2 Milyar Dolarlık Yatırım Planı Açıkladı

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba, Türkiye’ye 2 milyar dolarlık büyük bir yatırım yapma planını duyurdu. Trendyol’un ana hissedarı olan Alibaba, Türkiye pazarına olan güvenini bir kez daha gösteriyor.

Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, geçtiğimiz cuma günü İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi ve bu önemli yatırım planını açıkladı. Trendyol aracılığıyla Türkiye’ye 1,4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Evans, Türkiye’nin uluslararası büyüme stratejilerini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Yatırımların ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Michael Evans, Türkiye’de yeni bir veri merkezi, lojistik merkezi ve İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirilen ihracat operasyon merkezi gibi projelerin yer aldığını açıkladı. Türkiye’nin e-ihracat alanında lider bir ülke potansiyeline sahip olduğunu belirten Evans, gelecek dönemde Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

Henüz yatırımın ayrıntılı takvimi hakkında bilgi verilmese de, Alibaba’nın Türkiye’ye yapacağı bu büyük yatırım, ülkenin e-ticaret ve dijital ekonomi alanındaki büyümesine önemli bir katkı sağlayabilir.

Alibaba, Türkiye pazarına olan ilgisini 2018 yılında Trendyol’a yatırım yaparak başlamıştı. Trendyol’un mevcut hissesinin yüzde 76,1’i Alibaba’ya aittir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz