Erdoğan’ın Kapıları Açık: İYİ Parti ve İttifak Potansiyeli

0
162

Erdoğan’dan İttifak Açıklaması: “Kapımız Herkese Açık, İYİ Parti de Olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin “Cumhur İttifakı’na yeni partilerin katılması mümkün mü? İYİ Parti’ye bir çağrınız oldu mu?” sorusuna şu cevabı verdi: “Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir. Zaten diğerleri Cumhur İttifakı’nda belli. Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener de Erdoğan’ın çağrısına hızlı bir yanıt verdi. Kişisel sosyal medya hesabından Erdoğan’a seslenen Akşener, “İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Erdoğan. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ittifak açıklaması, yerel seçimler öncesi Türk siyasetinde dikkat çeken bir gelişme olarak değerlendiriliyor. İYİ Parti’nin katılma olasılığı ve ittifakların etkisi, siyasi arenada yakından takip ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz