Hava Durumu Haberi: İstanbul ve Karadeniz’e Uyarılar

0
65

 “İstanbul Valiliği‘nden Fırtına Uyarısı ve Rize-Artvin’e Sarı Kodlu Yağış Uyarısı”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından yapılan son açıklamalara göre, Türkiye’nin bazı bölgelerinde hava koşullarıyla ilgili önemli uyarılar yapıldı. İşte ayrıntılar:

Batı Karadeniz’de Fırtına Uyarısı: İstanbul İçin Alarm

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Batı Karadeniz bölgesindeki rüzgarın etkisini artırarak doğu ve kuzeydoğu yönlerinde fırtınaya dönüşmesinin beklendiği bildirildi. Bu fırtına etkisi, özellikle bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak ve Salı sabah erken saatlerine kadar devam edecek. Valilik, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Rize ve Artvin İçin Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, bu gece saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşlar ve ilgililerden bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi. Ancak Salı gününden itibaren iç ve kuzeydoğu kesimlerde biraz artması bekleniyor.

Ayrıca, rüzgarın Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Ege kıyıları ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor, bu nedenle vatandaşlar ve ilgililerden tedbirli olmaları isteniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz