Patronlar kulübü TÜSİAD harekete geçti: Deprem Destek Ağı kuruldu

0
85

TÜSİAD’dan yapılan açıklamaya nazaran, Genel Heyet toplantısının açılışında, TÜSİAD İdare Konseyi Lideri Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Lideri Tuncay Özilhan’ın sarsıntı gündemli konuşmaları gerçekleştirildi.

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen Orhan Turan, “Çok sayıda vilayetimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli zelzele nedeniyle derin bir ıstırap içindeyiz. Ülkemizin karşılaştığı en büyük afetlerden biri olan bu zelzelede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Ağır kış şartlarıyla daha da zorlaşan bu afet nedeniyle enkaz altında olan vatandaşlarımızın acilen kurtarılabilmesini ümit ediyoruz. Canla başla çalışan tüm kurtarma takımlarına minnetlerimizi sunuyoruz.” sözlerini kullandı.

“TÜSİAD Zelzele Takviye Ağı’nı oluşturduk”

Afet nedeniyle birçok kurumun, iş dünyası kuruluşlarının, meslek örgütlerinin, STK’lerin, şirketlerin ve vatandaşların bölgeye yardıma koştuğunu aktaran Turan, şunları kaydetti:

“Biz de bu güçlü sürecin üstesinden gelmek için tüm üyelerimizle afetten ziyan gören vatandaşlarımızın yanındayız. Deprem bölgesine yardım için üyelerimize bir davet yaparak TÜSİAD Zelzele Takviye Ağı’nı oluşturduk. TÜRKONFED’e bağlı bölgesel iş dünyası federasyonları ile bölgenin gereksinimlerini belirleyerek üyelerimizi yardımlar konusunda koordine ediyoruz. Kamu kurumlarımızla irtibat halinde acil gereksinimlerin karşılanması için yürütülen çalışmalara takviye veriyoruz.

Bu kadar büyük bir felaket, yol açtığı ferdî kayıplar ve travmaların yanı sıra toplumsal ve ekonomik sıkıntılara ve toplumsal travmalara da yol açmaktadır. Zelzele bölgesinde kurtarma çalışmalarının en faal biçimde ve hızla yapılabilmesi, yaraların sarılabilmesi ve akabinde ekonomik zahmetlerin ve travmaların atlatılabilmesi, mevzuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşların iş birliği ve uyumu ile mümkündür. Gün birlik olma ve dayanışma günüdür. Biz de üyelerimizle birlikte üstümüze düşün tüm sorumlulukları bihakkın yerine getirmek için başka kurumlarımız ve vatandaşlarımızla dayanışma içindeyiz.”

Turan, sarsıntı felaketi karşısında Genel Şura toplantısını yalnızca Dernekler Kanunu’nda belirlenmiş olan olağan gündem unsurları çerçevesiyle hudutlu olarak yapacaklarını, üyeleri ortasında da sarsıntı bölgesinde yakınları olanlar bulunduğunu ve onların da acılarını paylaştıklarını bildirdi.

“Acımız çok büyük”

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Lideri Tuncay Özilhan da şu değerlendirmelerde bulundu:

“Acımız çok büyük. Cumhuriyet tarihimizin en fecî sarsıntılarından birinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Artık kurtarma çalışmalarına ve yaraları sarmaya odaklanalım. Sarsıntı bir doğal afet. Lakin sonuçlarına karşı tedbir almak sorumluluğumuz. Bu acıyı bir daha yaşamamak için ne yapmamız, neleri değiştirmemiz gerektiğini, bilim insanlarının uyardıkları beklenen İstanbul sarsıntısı için ne ölçüde hazırlıklı olduğumuzu sonra konuşalım.

Şimdi birlik olma vakti. Kurtarma çalışmaları için, yardım bekleyenler için seferber olalım. Birlik, beraberlik içinde her problemimizin üstesinden geliriz. Yaralarımızı sararız.

Aklımız, fikrimiz sarsıntı bölgesinde. Dualarımız hala enkaz altında olanlar için. Bu şartlar altında daha evvel ilan etmiş olduğumuz genel konsey gündemini iptal ettiğimizden ben de hazırlamış olduğum konuşmayı yapmayacağım.

Daha sonra düzenleyeceğimiz Yüksek İstişare Kurulu toplantısında görüşmek temennisiyle hürmetler sunuyorum.”

Turan Genel Şura toplantısının olağan gündem hususları çerçevesiyle hudutlu olarak yapılacağını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz