İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren Projesi 2028’e Hazırlanıyor

0
46

Süper Hızlı Tren ile İstanbul-Ankara Arası 80 Dakikaya İnecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, bu büyük projenin 2028 yılına kadar hayata geçirilmesi planlandığını duyurdu. Bu proje sayesinde İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceği müjdesini verdi.

Demiryolu yatırımlarının artırılması gerekliliğine vurgu yapan Bakan Uraloğlu, “AK Parti hükümetlerimiz döneminde güzel işler yaptık. Vatandaşımızın teveccühünü kazandık. Türkiye’nin ilk etaptaki karayolu ihtiyacını karşıladık. Hala ihtiyaç elbette var. Ancak demiryolları tarafında güzel işler yaptık, 14 bin kilometreye çıkardık ve 2 bin 250 kilometre yeni hat inşa ettik. Gelecekte, 2028 yılına kadar neler başarabileceğimizi tasarladık. Sıfır emisyon noktasında demiryolu taşımasının büyük önemi var. Demiryollarında daha fazla gelişme sağlamalıyız.” dedi.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren projesinin 2028 yılında başlayacağını belirten Bakan Uraloğlu, “2028’e doğru neler olacak, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının açıldığını göreceğiz. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren hattının açıldığını göreceğiz. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren projesine başlayacağız. 2030 yılına kadar belki biraz süre gerekebilir. Bu projenin sonucunda 12 ilimiz Yüksek Hızlı Tren’den yararlanabilecek. Süper Hızlı Tren ile Ankara’dan İstanbul’a 80 dakikada seyahat edilebilecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayrıca, Uraloğlu, İstanbul’un yükünü çekecek olan raylı sistem Marmaray’ın 1 milyardan fazla yolcu taşıdığını belirtti, ancak bu hâliyle yeterli olmadığını ifade etti. İstanbul’un Gebze’den başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçerek İstanbul Havalimanı üzerinden Çatalca’ya gidecek bir demiryolu güzergahı planlandığını ve bu projenin 2028 yılına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz