Ana Sayfa Etiketler Kira

Etiket: Kira

Tehdit ve şantaj davaları arttı

Konut kiralarına artırım hududu fırsatçılar durdurmadı. Yasa dışı yollardan para alma gayreti nedeniyle tehdit ve şantaj davaları arttı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık arabulucu çözecek

Konut kiralarında devreye alınan yüzde 25 sonu uyuşmazlıklar nedeniyle mahkemelerin yükünü artırdı. 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren konut sahibi ve kiracılar ortasında uyuşmazlık durumunda arabulucu devreye girecek.

Fırsatçı konut sahiplerinden yeni oyun: Ya meskeni boşalt ya da farkı...

Ev sahipleri yüksek kira için yeni bir yol buldu. Kiracıdan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip, alacaklı davası açan ev sahipleri, "Ya geçmiş farkı öde ya da evi boşalt" diyor.

SON DAKİKA HABERİ: Bakan Kurum duyurdu: Kentsel dönüşümde kira yardımı artırıldı

SON DAKİKA HABERİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımının artırıldığını açıkladı. İstanbul'da 1500 lira olan kentsel dönüşüm kira yardımı 3500 liraya çıkarıldı.

Sarsıntı sonrası fahiş fiyat artışlarına süreç başlatıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konut satışı ve kiralamada rayiç bedellerin üzerinde kalan ilanların sahipleri, sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında "şüpheli" sıfatıyla işlem yapacak.

Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor!

Bakanlar, fahiş kira artışlarına karşı inanılmaz hal yetkilerinin kullanılacağı iletisini verdi. Bölüm fırsatçılığın son bulması için süreksiz olarak artırım sınırlaması ve tavan getirilmesini istiyor

İçişleri Bakanı Soylu: Ağır hasarlı binalara giriş yasaklandı

Afet bölgelerindeki acil yıkılacak veya ağır hasarlı binalara girişler yasaklandı. Açıklama, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, deprem hareketliliğin devam etmesi nedeniyle ağır hasarlı veya yıkılmak üzere olan evlere girilmemesi için kolluk birimlerine talimat verildiğini söyledi. İçişleri Bakanı, depremin ardından taşıma ve kira ücretlerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarına da sert tepki gösterdi.

Depremzedelere yardım detayları: Taşınma ve kira yardımı

Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde 10 vilayette yapılacak dayanak ödemelerinin ayrıntıları aşikâr oldu. Pekala, müracaatlar nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

Bakan Kurum: Kira düzenlemesi 10 gün içinde tamamlanacak

Son dönemde artan konut fiyat ve kiralarına karşı yasal oranın üzerinde kira artışına ilişkin konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER