Mehmet Şimşek ile kritik görüşme

0
64

Toygun ATİLLA yazdı

İLK DEFA İŞVERENLER DÜNYASINDA OKUDUNUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden aylar evvel Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mehmet Şimşek’i iktisadın başına getirme isteğini birinci kere İşverenler Dünyası’nda okudunuz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İktisattan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile seçimlerden evvel iki sefer külliyede görüştü.

KÜLLİYE DE İKİ GÖRÜŞME

Bu görüşmelerin birincisinde Mehmet Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan’ın iktisadın başına geçmesi talebini, “siyasetin içinde bulunmamak istemediğini, sıhhat problemlerini ve işlerinin yoğunluğunu” söz ederek, “dışardan destek” olmak kaydı ile geri çevirdi.

Ancak, Recep Tayyip Erdoğan bu hususta ısrarcıydı. İkinci kere görüştüğü Mehmet Şimşek’i yeni kabinede görme isteğini yineledi.

Aslında,Mehmet Şimşek bu ikinci görüşmenin akabinde misyonu kabul etmişti.

Kamuoyuna açıklanmasa da, Mehmet Şimşek vazifeye hazır olduğunu tabir etmişti.

ANKARA’DA ÜÇÜNCÜ BULUŞMA

Dün, işverenler dünyasında Mehmet Şimşek’in “adım adım” yeni kabinede vazife almaya yakın olduğuna dair haberi okuduğunuzdan saatler sonra Ankara’da üçüncü buluşma gerçekleşti.

Külliye’de gerçekleşen bu görüşmenin akabinde Mehmet Şimşek, Recep Erdoğan’a “Ülkem için, vatanım için, vazifeye hazırım” diyerek iktisadın başına geçme teklifini kabul etti.

ERDOĞAN’IN ZAFER KONUŞMASININ ŞİFRELERİ

Bu görüşmenin işaret fişeği ise aslında cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Recep Tayyip Erdoğan’ın külliye’de yaptığı “balkon konuşmasında” belirli olmuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, birinci önceliklerinin “ekonomi” olduğunu vurgulayarak, hayat pahalılığı, enflasyonla uğraşa birinci dakikadan itibaren başlayacaklarını söylemişti.

İLK GÖRÜŞMESİNİ, MEHMET ŞİMŞEK İLE YAPTI

Gerçekten de Erdoğan, bu kelamlarının akabinde 24 saat bile geçmeden birinci kere, iktisadın yeni işvereni yapmak istediği Mehmet Şimşek ile görüşerek bu mevzuda aksiyona geçti.

Ekonomik meseleleri çözmek ismine kararlılığını ortaya koyan Erdoğan, bu mevzuda başarılı olur mu olmaz mı bilinmez fakat seçimlerden evvel Mehmet Şimşek’i ekonomiyi emanet etme niyetini gerçekleştirmiş oldu.

HAYATA GÖZLERİNİ YOKSULLUKLA AÇAN SIRADIŞI BİR SİYASETÇİ

Mehmet Şimşek, farklı bir siyasetçi portresine sahip. Kendisini yakından tanıyanların sözü ile, etik, ahlaki pahaları önemseyen, doğruları söylemekten çekinmeyen bir kişiliğe sahip.

Batman’ın Gerçüş ilçesi Arıca köyünde yoksullukla hayata gözlerini açan Mehmet Şimşek, kendisine ilişkin internet sitesindeki biyografisinde, “Bir hayatın yokluk ve meşakkatlerle başlaması kimi vakit âlâ bir şanstır” diye tabir ediyor, hayat serüvenini…

1967’de fakir bir ailenin çocuğu olarak Batman’ın Gerçüş ilçesi Arıca köyünde dünyaya gelen Mehmet Şimşek, dünyanın en büyük yatırım bankalarından Merrill Lynch’in “üst seviye yönetimine” oradan da Maliye Bakanlığı’na, İktisattan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na kadar geldi.

Foreign Policy’nin Nisan 2013’te yayınladığı ‘Dünyanın en tesirli 500 kişisi’ listesinde yer aldı.

Emerging Markets mecmuası tarafında ise,’Gelişmekte olan Avrupa ülkeleri yılın Maliye Bakanı seçildi”

Mehmet Şimşek’in Türk iktisadının yeni işvereni olduğunun resmi olarak açıklanmasına ise günler kaldı.

patronlardunyasi.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz