Ana Sayfa Etiketler Tahliye

Etiket: Tahliye

Bakan Akar’dan Sudan’dan Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çatışmaların yaşandığı Sudan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi sırasında ateş açılan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçağın gerekli tedbirlerin alınmasının ardından dün yurda döndüğünü söyledi. Akar, "Sudan'dan tahliye çalışmaları kapsamında görevlendirdiğimiz 5 uçak görevlerini tamamlayıp ülkemize döndü. Uçaklarımızla 479 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik." dedi.

Sudan’dan tahliyeler: Birinci kafile İstanbul’a geldi

Sudan'daki çatışmalar nedeniyle ülkeden tahliye edilen Türk vatandaşlarından 189'u gece yarısı İstanbul'a geldi. Tahliye edilen vatandaşlardan Mehmet Kazan, "Savaşın içinden çıktık. Evlerde kalarak korunduk. Çok zor günlerdi, savaşı gerçekten yaşadık" dedi.

Baldızı yerine balkonda çamaşır asan bayanı vuran sanığa tahliye

İstanbul'da yaklaşık 3 yıl önce baldızının arkasından silahla ateş ederken balkonda çamaşır asan kadını başından vurarak yaralayan kişiye toplam 6 yıl hapis cezası verildi. Dosyanın istinafta geçireceği süre de göz önüne alınarak sanık tahliye edildi.

Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor!

Bakanlar, fahiş kira artışlarına karşı inanılmaz hal yetkilerinin kullanılacağı iletisini verdi. Bölüm fırsatçılığın son bulması için süreksiz olarak artırım sınırlaması ve tavan getirilmesini istiyor

Hakkari’de 3 okula sarsıntı riski nedeniyle tahliye

Hakkari merkez ile Yüksekova ilçesinde 3 okul, deprem riski taşıdığı gerekçesiyle boşaltıldı. Bu okullarda eğitim gören öğrenciler ise başka okullara nakledilecek.

Zelzele bölgesi için genelge: Hasarlı konutlara nasıl girilecek?

İçişleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının ortak çalışması sonucu deprem bölgelerinde “yıkık”, “acil yıktırılacak” ve “ağır hasarlı” yapılara, afetzedelerin eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girilmesi/girilmemesi kurallarını içerir genelge, AFAD Başkanlığınca yayımlandı.

THY ücretsiz tahliye uçuşlarını 1 Mart’a kadar uzattı

Türk Hava Yolları, deprem bölgelerinden tahliye uçuşlarının 1 Mart'a kadar ücretsiz olarak devam edeceğini duyurdu.

Depremzedelere yardım detayları: Taşınma ve kira yardımı

Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde 10 vilayette yapılacak dayanak ödemelerinin ayrıntıları aşikâr oldu. Pekala, müracaatlar nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

THY 139 bin 438 kişiyi sarsıntı bölgesinden tahliye etti

Türk Hava Yolları (THY), 6-11 Şubat'ta yapılan 1595 intikal seferi ile 78 bin 33 kişilik arama kurtarma ve yardım ekibinin deprem bölgesine ulaştırıldığını, icra edilen 790 seferle de 139 bin 438 afetzedenin bölgeden tahliye edildiğini açıkladı.

AFAD’dan depremzedelerin bulundukları vilayetlerden tahliyesine ait açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin tahliyesi konusunda, 8 Şubat'taki bilgilendirmeden önce tahliye noktalarına başvurmadan kendi imkanlarıyla ayrılanların, gittikleri illerde valiliklere başvurmaları halinde belirlenen barınma alanlarına yönlendirileceğini açıkladı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER