Ana Sayfa Etiketler Fay

Etiket: Fay

7,6’lık muhtemel İstanbul zelzelesi senaryosu! Hangi ilçe hangi şiddetle sarsılacak?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, çevresindeki tüm illeri etkiledi. 11 ilde yıkım var. Bu durumda Marmara bölgesinin diğer illeri nasıl etkilenecek? Marmara'da tüm fayları kıran bir deprem olsa, nereler hangi şiddette sarsılır? İstanbul'da hangi ilçeler en çok etkilenir? Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında merak edilen soruları yanıtladı.

Sarsıntının akabinde uzmanı uyardı: Bu inanılmaz bir şey

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İskenderun'a dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kamera kayıtlara ulaştık diyen Öztürk, ''Hiç deniz suyu gelmemiş bu inanılmaz bir şey. O kadar suyun hepsi yeraltından gelen sular. İskenderun'da müthiş bir zemin oturması var. Kıyıya doğru basma, kıyıdaki limanı koparmalar var.'' dedi.

Prof. Dr. Naci Görür’den zelzele uyarısı: “3 bölgeye dikkat”

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de 7.0'ın üzerindeki bir büyüklükte olmasını beklediği deprem bölgelerini açıkladı. İstanbul depremi için ise "hazırlıklı olmalıyız" mesajını verdi.

Fransız zelzele bilimci Le Pichon: 7,6’lık ikinci zelzele öngörülemezdi

Fransız deprem bilimci Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremleri değerlendirdi. Le Pichon, 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin "tamamen öngörülemez" olduğunu söyledi. Le Pichon, olası Marmara depremine ilişkin ise "Marmara’dan 7,6 üzerinde tek bir depremin olacağını düşünüyorum. Fayın bütün hareketi, belli bir uzunlukta tek bir anda yapacağını görüyorum" yorumunda bulundu.

İhmalkarlık! AFAD, felaketin raporunu 2020 yılında hazırlamış!

AFAD'ın 2020 tarihli Kahramanmaraş Vilayet Afet Risk Azaltma Planı'nda muhtemel bir sarsıntıda olacaklar nedenleriyle birlikte tane tane anlatılmış.

Prof. Görür: Tasa ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova ortasında

Prof. Dr. Naci Görür, 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından iki bölgeyi işaret ederek uyardı. Görür, "Bizim endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var. Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz. Bu Maraş fayından dolayı, Hatay ve Adana havzası kesiminde dikkatli olmamız lazım." dedi.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER