BofA rapor yayınladı: Yüzde 50’yi bulabilir

0
79

Bank of America (BofA), Türkiye’deki seçimlere ait bir kıymetlendirme raporu yayınladı. Raporda, seçimlerin birinci tıpta sonuçlanabileceği ihtimaline dikkat çekilirken, yatırımcıların mali taraftaki düzenlemeler nedeniyle huzursuz olduğu belirtildi.

Raporda, muhalefetin kazanması durumunda, para ünitesindeki kıymet kaybı ve faiz artışlarının bankacılık dalı bilançolarında ve hükümetin yükümlülüklerinde problemlere yol açabileceği tabir edildi. Kimi yatırımcıların da seçimlerden sonra kimi kurumların bilançolarındaki bâtın yükümlülük ve maliyetlerin ortaya çıkabileceği tarafında telaşları olduğu belirtildi.

BofA, Türkiye’deki borcun ulusal gelire oranının yüzde 50-55 düzeyinde olacağını öngörürken, faizlerin Eylül ayı prestijiyle yüzde 50’ye ulaşabileceğine ve TL’nin yüzde 20-25 paha kaybı yaşayabileceğine dikkat çekti. Ayrıyeten, kampanya periyodunda fiyat artışları taahhütleri ve enflasyona ait revizyon görüşmelerinin beklentileri üzerinde üst taraflı bir risk yarattığı tabir edildi.

Raporda, Türkiye’deki potansiyel finansman gereksinimlerine da değinilerek, zelzeleye yönelik finansman gereksinimleri ve kurda yaşanacak artışlara karşılık olarak kamu bankalarına sermaye konulması öngörüldü. Fakat, raporda rastgele bir taraf için net bir zaferin olmayacağı ve iktisat için kolay bir dermanın olmadığı vurgulandı.

Patronlardunyasi.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz