Birko Koyunlu Halıdan Dev Yatırım

0
105

“İstanbul Borsasının Güçlü Şirketi Birko Koyunlu Halı 142 MilyonTL’lik Rekor Kar”

ANADOLU’NUN BÜYÜYEN GÜCÜ

2023 YILINA İDDİALI GİRİYOR

Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşlarından BIRKO Koyunlu Halı, yatırımda gaza bastı. 2022 yılı 142 milyon TL’lik rekor kar ile kapatan şirket 2023 yılına hızlı bir giriş yaptı. Yeni yönetim değişikliği ile gelecek planlarını revize eden BIRKO Koyunlu Halı, rekor kar ile net aktiflerini de 435 milyon TL’ye yükseltti.

NİĞDE’YE DEV KOMPLEKS

Yeni yatırım vizyonu çerçevesinde gayrimenkul projelerine de hız veren şirket, Niğde’de 450 bin metrekarelik bir alanda dev bir kompleks inşa edeceğini açıkladı. Birko City isimli projenin içerisinde AVM, konut, hastane ve okul da bulunacağı kamuoyuna duyuruldu. Toplam 20 milyar TL proje büyüklüğüne sahip kompleks, Niğde’nin çehresini değiştirmesi planlanıyor. 6. Bölge teşviklerinden yararlanarak inşa edilen projede binlerce kişiye istihdam da sağlanacak.

2023 BÜYÜME YILI OLACAK

Öte yandan mevcut Koyunlu Home mağazaları ile perakende sektöründe de büyüme planlayan şirket, hem yurtiçi hem de yurtdışıda yeni mağazalar açacak. Şirketten yapılan açıklamada “2022 yılını rekor kâr ile kapatan şirketimiz, elde ettiği sermayeyi yeniden şirketin büyümesinde kullanacak. Perakende ve gayrimenkul alanında 20 milyar lira proje büyüklüğünde yatırım planlıyoruz” denildi.

6. BÖLGENİN KONUT VE TİCARİ 

ALAN İHTİYACI KARŞILANACAK

Yatırım, istihdam ve büyüme stratejisine odaklanan BİRKO Koyunlu Halı, geçen yıl elde ettiği 142 milyon TL’lik rekor kar ile beklenenin üzerinde bir performans sergiledi.

Özellike 6. Bölge teşviklerinden yararlanan şirket, bölgedeki konut ve ticari alan ihtiyacının büyük kısmını da karşılamış olacak. Dev şirket, yapılacak olan yeni yatırımlarla 2023 yılındaki kârını bir önceki yıla göre çok daha fazla artırmayı planlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz