Astor Enerji talep toplamaya başladı

0
93

Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki müşterileri için güç ve dağıtım transformatörleri ile orta ve yüksek tansiyon anahtarlama eserlerinin üretimini gerçekleştiren Astor Güç halka arz için talep toplamaya başladı.

Global ölçekte güce olan talebin her geçen gün arttığına dikkat çeken Astor Güç Genel Müdürü Hakan Ünsal, elektrik gücünün olduğu her yerde Astor Güç’ün eserlerine gereksinim olduğunu belirtti.

Ünsal, “Bugün son teknoloji ile donatılmış Avrupa’nın en büyük transformatör üretim tesislerinden olan fabrikamız, 2016 yılından itibaren faaliyette olan Ar-Ge Merkezi’miz, Avrupa’nın en büyük kapasitesine sahip laboratuvarlarından biri olan test laboratuvarımız, 6,6 MW konseyi güce sahip çatı Güneş Güç Santrali’miz ve bugün bin 500’ün üzerinde çalışanımızla Türkiye’nin yanı sıra dünyada 90’ın üzerinde ülkeye eserlerimizi ulaştırıyoruz. Halka arz ile birlikte Astor Enerji’nin kurumsal yapısını daha da güçlendirmeyi, milletlerarası pazardaki mevcut hissesini artırmayı ve markamıza bedel katacak yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyoruz. Tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi.

Halka arz geliri yatırıma ayrılacak

Halka arzdan elde edilecek geliri şirketin yurt içi ve yurt dışında büyümesini destekleyecek yatırımlar için kullanacaklarını söz eden Ünsal, “Türkiye’deki yerli üretici olarak liderliğimizi sürdürürken, yurt dışı pazarlarındaki mevcut varlığımızı geliştirmek ve genişletmek emeliyle kapasitemizi, eser gamımızı geliştirecek ve işletme sermayemizi güçlendireceğiz. Ar-Ge çalışmalarımızı, başta yenilenebilir güç bölümünün gereksinimlerine karşılık veren teknolojik eserlerimizi geliştirmek olmak üzere sanayinin talebi olan özgün eserler ile arttıracağız. Bununla bir arada üretim tesislerimizin verimliliğinin yükseltilmesi, yeni makine, ekipman ve sistemlerin alınması, yeni çizgilerin açılması da önceliklerimiz ortasında yer alıyor. Bu yatırımlara ek olarak ana faaliyetlerimizi destekleyen nitelikteki arsa üzeri güneş güç santrali (GES) yatırımı, elektrikli araç şarj istasyonlarının yatırımları ve bu istasyonların heyeti güçlerinin kapasite artırımları için gerekli altyapı yatırımları da gelecek yatırım planlarımız içinde yer alıyor” diye konuştu.

TEB Yatırım Genel Müdürü Selim Yazıcı ise “Türkiye Sermaye Piyasalarının en seçkin kurumlarından biri olan TEB Yatırım’ın 25. kuruluş yıldönümünü gururla geride bıraktığımız bu günlerde, tekrar ülkemizin en kıymetli sanayi kuruluşlarından biri olan Astor Enerji’nin halka arzına liderlik etmenin onurunu yaşıyoruz. Kuruluşundan bu yana kıymetli birincilere imza atan kurumumuz son birkaç yıldır gerek dijital aracılık gerekse yatırım bankacılığı alanlarında bir atılım başlatmış durumda. Halka arzlardaki liderlik rolümüze de Borsa İstanbul’un en beğenilen şirketlerinden biri olacağına inandığımız Astor Enerji’nin halka arzı ile geri dönüş yapıyor olmamız hepimizi çok heyecanlandırıyor. Son derece stratejik bir dalda faaliyet gösteren Astor Güç, en büyük yerli üretici olarak, başarılı ihracat performansı ile ön plana çıkıyor. Astor Enerji’nin halka arzının Borsamızın muhtaçlığı olan ve üretim, istihdam, ihracata değerli ölçüde katkı sağlayan sanayi firmalarının kişisel ve kurumsal yatırımcılara açılması yolunda kıymetli bir mihenk taşı olacağını düşünüyoruz. Bu halka arzın sermaye piyasalarımız ve yatırımcılarımız için güzel olmasını diliyoruz” dedi.

Nakit kar hissesi dağıtmayı hedefliyor

Astor Güç, 2019’da 1,1 milyar TL ciro elde ederken, 30 Eylül prestijiyle son 1 yılda yaklaşık 5,7 milyar TL ciro, 1,6 milyar TL FAVÖK ve 1,4 milyar TL net kara ulaştı. Dağıtılabilir karının taban %30’unu nakit kar hissesi olarak dağıtmayı hedefliyor.

İhracat pazarlarında büyümeye yük verilecek

Bugün başta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika olmak üzere dünyada 6 kıtada 90’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Astor Güç, önümüzdeki periyotta var olduğu pazarlarda derinleşmeyi, farklı pazarlara girerek ihracatının tüm satışlar içindeki hissesini orta vadede yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyor.

Kurulu GES gücünü 20 MW’a çıkarmayı hedefliyor

Astor Güç, tükettiği elektrik gücünün tamamına yakınını fabrika çatısında konseyi 6,6 MW kapasiteli Güneş Güç Santrali’nden (GES) elde ediyor. Şirket ÇED ve imar süreçlerinin tamamlanması ile 2023 yılının birinci yarısında yaklaşık 12,5 milyon dolar yatırımla Ankara Bala’daki toprağı üzerinde 13,95 MW gücünde GES projesini hayata geçirecek. Bu sayede yıllık 20 milyon kWh üzeri elektrik üretimi gerçekleştirerek ulusal ve yenilenebilir güce takviye vermeyi, karbon nötr gayesinde kıymetli bir yol kat etmeyi hedefliyor.

Sermaye Piyasası Heyeti’nce onaylanan izahname ve ekleri ile tasarruf sahiplerine satış duyurusuna Kamu Aydınlatma Platformu (www.kap.org.tr), Astor Güç’ün www.astoras.com.tr ve konsorsiyum başkanı aracı kurum TEB Yatırım’ın www.tebyatirim.com.tr adresli internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz