Akbank, Sürdürülebilir Finans Çerçevesi’ni güncelledi

0
85

Yeni Sürdürülebilir Finans Çerçevesi ile Akbank, 2023 LMA (Loan Market Association) prensiplerine uyumlu yeşil ve toplumsal krediler sağlamaya ve ICMA (International Capital Market Association) prensipleri doğrultusunda yeşil, toplumsal ve sürdürülebilir tahvil ihraç etmeye devam edecek.

Bu güncelleme ile birlikte sürdürülebilir finansman alanındaki çalışmalarına ivme kattıklarını lisana getiren Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdürü Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın ele aldığı global sorunlarla çaba kapsamında, çevresel ve toplumsal olumlu tesirleri olan projelerin finansmanını, toplam finansman hissemiz içerisinde artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda süratle gelişen sürdürülebilir finans gündeminde son gelişmeleri takip ederek yeni fırsat alanları yaratmaya devam ediyoruz. Yeşil, mavi ve toplumsal projelerde yeni tematik alanlara sahip çerçevemiz ile mevcut eser portföyümüzü güçlendirmeyi; Kurumsal, Ticari ve KOBİ müşterilerimizin yeşil dönüşümünü hızlandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıyeten, iklim değişikliği ile uğraş kapsamında, emisyon azaltım ve iklim adaptasyon finansmanı ile dönüşüm finansmanına da daha kapsamlı biçimde odaklanacağız.

Bunlara ek olarak, istihdam yaratmayı, cinsiyet ve fırsat eşitliği sağlamayı ve bilhassa zelzele bölgesini tekrar kalkındırmayı amaçlayan toplumsal finansman modellerini hızlandıracağız. Yeni çerçevemiz altında imzaladığımız toplumsal temalı sendikasyon kredimiz zelzeleden etkilenen müşterilerimizin dış ticaret süreçlerinin finansmanında kullanılacak. Bankacılık dalında sürdürülebilir finans alanında somut gaye veren birinci mevduat bankası olarak 2030 yılına kadar ülkemize 200 milyar TL sürdürülebilir finansman sağlama çalışmalarımızı yeni çerçevemiz altında güçlü halde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bankaların yeşil ve toplumsal projelerin finansmanındaki rolünün değerinin şuurunda olan Akbank, AB Taksonomi Yönetmeliği’ne de atıflar içeren güncellenmiş Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi ile bölümde öncü olarak yer alarak AB Taksonomi Yönetmeliği ile belirlenen yatırım kriterlerini karar verme düzeneklerine basamaklı olarak dahil etmeyi ve ulusal taksonomi geliştirme sürecine faal olarak takviye vermeye devam etmeyi amaçlıyor.

patronlardunyasi.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz