Ana Sayfa Etiketler Yasa

Etiket: Yasa

ABD’de “borç limiti” tasarısı Senatodan geçti

ABD Senatosu, borç limitinin artırılarak ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek yasa tasarısını onayladı.

ABD’nin Nebraska eyaletinde hamileliğin 12. haftasından itibaren kürtaj yasaklandı

ABD'nin Nebraska eyaletinde hamileliğin 12. haftasından itibaren kürtajı yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi.

Almanya’da vatandaşlık yasası reformunda mutabakat sağlandı

Almanya'da hükümeti oluşturan partiler, vatandaşlık yasası reformunda anlaştı. Ülkede vatandaşlığa geçmek için mevcut 8 yıl şartı 5 yıla indirilecek. Ülkedeki en kalabalık yabancı nüfusu oluşturan Türkleri de yakından ilgilendiren yasa neler getiriyor? İşte Almanya'daki vatandaşlık yasasının ayrıntıları...

ABD’nin Montana eyaleti, TikTok’u yasaklayan birinci lokal idare oldu

ABD'de "güvenlik endişeleri" gerekçe gösterilerek Çinli sosyal medya platformu TikTok'un yasaklanmasına karar veren ilk eyalet Montana oldu.

ABD’de milletvekillerine TikTok yasaklansın daveti

ABD'de bir grup Cumhuriyetçi milletvekili, Çinli sosyal medya platformu TikTok'un milletvekillerince kullanılmasının yasaklanmasını önerdi. Ülkedeki Montana eyaleti meclisi TikTok tamamen yasaklamıştı.

Yasa tasarısı kabul edildi: TikTok büsbütün yasaklanacak

ABD'nin Montana eyaletinde Çinli sosyal medya platformu TikTok uygulamasının tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi.

Portekiz Meclisi’nden ötenazi kararı

Portekiz Meclisi, son 5 yıldır ülke gündeminde olan ve Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa tarafından üç kez veto edilen ötenazi hakkı ile ilgili yasa tasarısını dördüncü kez kabul etti.

İtalya sentetik gıdayı yasaklıyor

İtalya'da yapay et de dahil olmak üzere sentetik gıda ile yem üretimi ve pazarlanmasını yasaklayan yasa tasarısı hazırlandı. Tasarının yasalaşması halinde mevzuata aykırı hareket edenlere 60 bin euroya kadar para cezası uygulanacak.

İtalya’da hükümetten “taşıyıcı annelik kozmik kabahat sayılsın” teklifi

İtalya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI), taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasını öngören bir yasa tasarısı hazırladı. Teklifin, ülkede halihazırda suç olan taşıyıcı annelik uygulaması için yurt dışına gidilmesini engellemeyi amaçladığı belirtildi.

Biden’dan “Covid-19’un kökeni” maddesine onay

ABD Başkanı Biden, Covid-19'un kökenlerinin araştırılmasını destekleyen yasa tasarısını onayladı. Biden, Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki potansiyel bağlantılar da dahil, Covid-19'un kökenleriyle ilgili tüm gizli bilgilerin incelenmeye devam edeceğini söyledi. ABD Başkanı, bu yasayla birlikte söz konusu bilgilerin mümkün olduğunca paylaşılmasına da olanak sağlanacağını belirtti.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER