Ana Sayfa Etiketler Yaptırım

Etiket: Yaptırım

AB’den Suriye’ye captagon yaptırımları

Avrupa Birliği (AB), Suriye'ye yönelik yaptırımlar listesine uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle 25 kişi ve 8 kuruluşu ekledi.

ABD, İran’ın askeri program tedarikçilerini yaptırım listesine aldı

ABD yönetimi, İran'ın askeri programları için elektronik bileşen satın almasını kolaylaştıran 6 kuruluş ve 1 kişiyi yaptırım listesine ekledi. ABD'nin yaptırım listesinde hangi kuruluşlar var?

AB, Rusya’ya 11’inci yaptırım paketini hazırlıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik hazırlanan 11'inci paketin yaptırımların delinmesi veya çevresinden dolaşılmasını önleyecek yeni unsurlar içereceğini söyledi.

AB İran’a yaptırım listesini genişletti

AB, insan hakları ihlalleri gerekçesiyle İran'a uyguladığı yaptırımları genişletti. Yaptırım listesine 8 kişi ve 1 kurum daha eklendi.

AB, Rusya’ya 10. yaptırım paketini açıkladı

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik 10. yaptırım paketini açıkladı. AB Konseyi'nde onay süreci bugün tamamlanan yaptırım paketine göre, yaptırım listesine 87 kişi ve 34 kuruluş eklendi. İHA tedarikinde yer alan İranlılar ile Rusya'daki büyük televizyon kanalları ve medya gruplarındaki üst düzey yöneticiler ve sunucular da yaptırım listesine girdi. İşte 10. yaptırım paketinin ayrıntıları...

AB’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

AB üyesi ülkeler, Rusya'ya yönelik yeni ticaret yasakları, hem sivil hem de askeri amaçla kullanılabilecek ürün ve teknolojilere ihracat kontrolleri ile insansız hava aracı (İHA) gönderenlere ilave kısıtlamalar getirecek yeni yaptırımları onayladı.

ABD’den Rus alüminyumuna yüzde 200 gümrük tarifesi

ABD yönetimi, Rusya'dan ithal edilen alüminyum ürünleri ve türevlerine 10 Mart'tan itibaren yüzde 200 gümrük tarifesi uygulanacağını duyurdu.

İran’dan AB’ye misilleme: 13 kurum ve 23 şahsa yaptırım

İran, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki bazı kurum ve kişilere “terörü ve terörist grupları desteklemek, İran halkına karşı terör eylemlerini ve şiddeti kışkırtmak ve teşvik etmek, İran’ın iç işlerine karışmak, İran hakkında yalan ve yanlış bilgiler yaymak” gerekçesiyle yeni yaptırım kararı aldığını duyurdu.

Kiev’de AB-Ukrayna Tepesi: Üyelik için tarih verilmedi

Avrupa Birliği savaştaki Ukrayna için sembolik önemi büyük bir adım attı. Başkent Kiev'de Avrupa Birliği-Ukrayna zirvesi yapıldı. Zirvede birlik yönetimi, Ukrayna'ya güçlü desteğini yineledi ancak üyelik için süre vermedi.

AB Rusya’ya yönelik yaptırım listesini genişletti

Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı yaptırım listesine son dönemde Ukrayna'da savaşı tırmandırmaktan sorumlu tuttuğu 30 yeni ismi ve 7 kuruluşu ekledi. Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER