Ana Sayfa Etiketler TCMB

Etiket: TCMB

KKM’daki kur yükselişi Merkez Bankası ve Hazine üzerindeki yükü artırıyor

Kur Muhafazalı Mevduatlarda artışa eşlik eden kurdaki yükseliş TCMB ve Hazine’nin üzerindeki yükü artırıyor. Bankacılar haftalık 6 ile 12 milyar dolar ortasında Kur Muhafaza itfası yaşanacağını belirtiyor.

Merkez Bankası rezervlerinde son durum…

14 Mayıs seçimlerine giderken Merkez Bankası dolar kurunu sabit tutmak için rezervlere müdahalesi devam ediyor. Merkez Bankası'nın brüt rezervlerinde geçen hafta yaklaşık 5 milyar dolar daha düşüş yaşandı.

Merkez Bankası’ndaki kârlar devlete dağıtılıyor

Merkez Bankası, geçtiğimiz sene 72. milyar 22 milyon TL kar edildiğini açıkladı. Kelam konusu kârdan 62.3 milyar liranın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, 30 milyar liranın ise AFAD'a aktarılması bekleniyor.

Döviz fazlası olanlara yüksek kur uygulanacak

TCMB, bankaların müşterileri ile olan ticari süreçlerinde piyasada oluşan dövize müdahale etmeye başladı. Dövizi dizginlemek için atılan adımlar, rekabetçi bir piyasayı büsbütün ortadan kaldırırken, çoklu kur devri de başlamış oldu.

Merkez Bankasına Suudi parası

Suudi Arabistan'ın 5 milyar fiyatındaki mevduatı Merkez Bankası hesaplarına dün girdi. TCMB, yüksek cari açık nedeniyle son 5 haftada yaklaşık 9,5 milyar dolarlık rezerv kaybetmişti.

Reuters: Millet İttifakı kazanırsa ekonominin patronları belli

Reuters, Millet İttifakı'nın Ali  Babacan'ı iktisattan sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak konumlandırmayı planladığını; ittifakın TCMB Lider adayının da hazır olduğunu yazdı.

Merkez Bankası’nın 30 Milyarlık rekor deprem bağışının kaynağı belli oldu

Merkez Bankası'nın depremzedelere yönelik 30 milyar TL'lik bağışı bankanın 2022 kârından karşılanacak.

TCMB, dünyanın en çok altın alan merkez bankası oldu

Dünya Altın Kurulu datalarına nazaran Çin Merkez Bankası kasım ayında 32 tonla dünyada resmi altın rezervini en çok artıran merkez bankası oldu. TCMB 19 tonluk alımla Çin'i takip etti. 2022 Ocak-Kasım periyodunda ise 122.8 ton net altın alımına imza atan TCMB bu alanda açık orta dünya önderi oldu.

Merkez Bankası Açık Bankacılık Sistemi’ni kullanıma açtı

Finansal hizmet kullanıcıları hesaplarını tek bir erişim noktasından yönetebilecek. Altı banka GEÇİT üzerinden hesap hizmeti sağlayıcıları olarak hizmet vermeye başladı.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),...

Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman? (2022 kasım ayı PPK...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını bugün açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 10,5 seviyesine çekmişti.Merkez Bankası faiz...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER