Ana Sayfa Etiketler Tarım

Etiket: Tarım

Araştırma: Kuraklık en çok pamuk, ayçiçeği ve buğdayı vurdu

Türkiye için kıymetli beş ziraî eserin kuraklığın akabinde son durumuna ait bir araştırma yayımlandı. Araştrımaya nazaran, düşük yahut sistemsiz yağışlar da randımanı düşürüyor. Gerekli tedbirler alınmazsa, besin enflasyonu daha da şiddetlenebilir.

Niğde’de yeni yatırım yapacak

OYAK’a bağlı Hektaş’ın iştiraki Ferbis, Niğde'de yeni yatırımının temelini atacak. Yeni yatırımla tesis, üretimini 39 bin tona yükselterek, 6 yılda kapasitesini 12 kat artırmış olacak.

Türkiye İş Bankası Grubu, odaklandığı stratejik alanlardan biri olan tarım sektöründe...

Küme, dijital tarım uygulaması İmeceMobil’i bir platforma dönüştürmek gayesiyle, bankanın yüzde 100 hissedarı olduğu Trakya Yatırım Holding çatısı altında “İmeceMobil Tarım Platformu Elektronik Hizmetler Ticaret Anonim Şirketi”ni kurduğunu duyurdu.

İşlenmeyen tarım arazileri üretime dönüyor

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. Yapılan değişiklikle, 2 yıl mühletle işlenmeyen atıl yerler şahıslara ilişkin olsa dahi üretime açılması için kiraya verilebilecek.

Orman kanunu düzenlemesi maddeleşti: Yangında hayatını kaybedenlere şehitlik statüsü verilecek

Orman Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Orman yangınlarında hayatını kaybeden kamu görevlileri ve gönüllülere şehitlik statüsü verilecek. Ormanlara yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle çevreye verilen zarar "orman suçu" sayılacak

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği Ticaret Müsavirliği tarafından Türkiye’de...

Büyükelçilik binasında düzenlenen toplantıda, Türkiye'deki tarım ve besin sanayi ele alınırken, bu alanlardaki yatırım ve ticaret imkanları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Meclis’te gündem ‘Vergi affı’ paketi

TBMM Genel Konseyi, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile ilgili kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Gıdada fiyatlar her an patlayabilir uyarısı!

Çok iklim olayları, düşük stok düzeyleri ve jeopolitik risklerle besin fiyatları üzerinde baskı sürerken Rusya-Ukrayna savaşı durumu daha da berbat etkiledi.

İklime Dirençli Tarım Ağı Projesi

Türkiye’de tarım sektörü, iklim değişikliğinden en çok etkilenen sektörlerden biri. Birçok çalışma tarımsal verimliliğin, sıcaklık ve yağıştaki değişimler ve su kıtlığından doğrudan etkilendiğini gösteriyor. Öte yandan, tarım sektörü hem ekonomi hem de insanların geçim kaynakları içerisinde önemli bir paya sahip. Bu nedenle, tarım sektörünün iklime dirençli tarım pratiklerini uygulama kapasitesi ve becerisi, hem geçim kaynaklarının devamlılığı hem de tarımın faydalandığı doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve ekosistem hizmetlerin devamlılığı için büyük önem taşıyor.

Tarım Kredi Kooperatif Market yeni indirimli ürünler (2-15 Kasım güncel indirimli...

Tarım Kredi Kooperatif Market tarafından kasım ayına özel yeni indirimli ürünler listesi yayınlandı. Tarım Kredi Market indirimlerini kaçırmak istemeyen ve ucuz yolla alışveriş yapmak...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER