Ana Sayfa Etiketler Tank

Etiket: Tank

Yeni Altay Tankı test için TSK’da | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gayemizi tam...

Yeni Altay Tankı'nın test için TSK'ya teslim ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay Tankı projesinde engellemelerle karşılaştıklarını ancak geri adım atmadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik." dedi.

ABD, Ukrayna’ya eski tankları gövdelerini yenileyip verecek

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'ya tank tedarikini hızlandırmak için yeni Abrams M1-A2 tankları yerine, eski tankların gövdesini modernize ederek sonbahara kadar Ukrayna ordusuna sağlayacağını açıkladı.

Rus şirketten Ukrayna’da NATO tanklarını vuran askerlere para mükafatı

Avrupa ve ABD'den Ukrayna'ya 100'den fazla modern tank gönderilecek. Bir Rus şirketi NATO tanklarını vuran askerlere para ödülü vereceğini açıkladı. İlk tank için 5 milyon ruble (1,3 milyon lira) sonraki tanklar için ise 500 bin ruble (133 bin lira) para dağıtılacak.

Zelenski: Büyük bir karşı hücum yapacağız

Ukrayna, tahıl girişimini Mıkolayiv limanlarına kadar genişletmek istiyor. Ukrayna lideri Zelenski, "Girişimi genişletme ve gemilerin hareketini kısıtlayan tüm engelleri kaldırma zamanı geldi" dedi. Cephedeki son duruma da değinen Zelenski, "Rus saldırılarını yavaş yavaş durduracağız ve yeneceğiz. Büyük bir karşı saldırı yapacağız" diye konuştu.

Pentagon: Abrams tanklarının Ukrayna’ya sevki aylar alacak

Ukrayna'ya M1 Abrams tanklarını gönderme kararı alan ABD'den, sürecin uzayacağını işaret eden yeni bir açıklama geldi. Pentagon, ABD’nin elinde stok fazlası tank olmadığını ve tedarikinin aylar alacağını duyurdu.

Alman hükümeti Ukrayna’ya Leopard tanklarının teslimatını onayladı

SON DAKİKA HABERİ : Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Leopard tankları gönderileceğini açıkladı. Almanya, üçüncü ülkelerin ellerindeki Leopard 2 tanklarının da Ukrayna'ya gönderilmesine izin verdi.

ABD’den “Abrams” kararı: “Biden bu hafta içinde açıklayacak”

ABD'nin Ukrayna'ya Abrams tipi muharebe tankları vermeye hazırlandığı iddia edildi. Anadolu Ajansı'na konuşan ABD'li bir yetkili, Başkan Biden'ın bu hafta içinde "bir tabur" Abrams tankının Ukrayna'ya sevk edileceğini duyuracağını söyledi.

Kremlin: Batı’nın tankları Rusya’nın gayesine ulaşmasını engelleyemez

SON DAKİKA HABERİ:  Kremlin'den Batı'nın Ukrayna'ya tank yardıma ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Batı'nın tankları Rusya'nın hedeflerine ulaşmasını engellemeyecek. NATO'nun dolaylı, zaman zaman doğrudan müdahalelerini görüyoruz" denildi.

Zelenski’den Almanya’ya ‘Leopard’ yansısı: Onları bize verin, bu bir oyun değil

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenksi, Almanya'nın Leopard 2 tanklarını gönderme konusundaki tereddütlerini eleştirdi. Alman ARD televizyonuna konuşan Zelenski, "Bu bir oyun değil, bu bir şeyi ispat etme konusu da değil" dedi.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER