Ana Sayfa Etiketler Suudi Arabistan

Etiket: Suudi Arabistan

İran’ın Cidde Konsolosluğu 7 yıl ortanın akabinde yine açıldı

İran'ın Suudi Arabistan'daki Cidde Konsolosluğu ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İran Daimi Temsilciliği 7 yıl aradan sonra yeniden açıldı.

İran’ın Riyad Büyükelçiliği 7 yılın akabinde tekrar açıldı

İran ile Suudi Arabistan arasında varılan normalleşme anlaşması kapsamında İran’ın Riyad Büyükelçiliği 7 yılın ardından yeniden açıldı.

İran’dan Suudi Arabistan’a “nükleer işbirliği” iletisi

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine yakınlığıyla bilinen Nournews haber sitesi sosyal medya hesabından, Suudi Arabistan'a "nükleer işbirliği" mesajı vererek nükleer teknoloji paylaşımında bulunabileceklerini belirtti.

12 yıl sonra: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Şam’da Esad’la görüştü

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye'nin başkenti Şam'a yaptığı ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya geldi. Bin Ferhan, Suriye'de ayaklanmaların başladığı 2011’den bu yana Suudi Arabistan'dan Dışişleri Bakanlığı düzeyinde Şam'a ilk ziyareti gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan ve İran ortasında 7 yılın akabinde birinci üst seviye...

SON DAKİKA HABERİ: Çin devlet medyası, Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanlarının Çin'de bir araya geldiğini duyurdu. Prens Faisal bin Farhan Al Saud ve İranlı mevkidaşı Hossein Amirabdollahian arasındaki toplantı, Suudi Arabistan ve İran'ın en üst düzey diplomatları arasında yedi yılı aşkın bir süredir yapılan ilk resmi görüşme oldu.

Merkez Bankasına Suudi parası

Suudi Arabistan'ın 5 milyar fiyatındaki mevduatı Merkez Bankası hesaplarına dün girdi. TCMB, yüksek cari açık nedeniyle son 5 haftada yaklaşık 9,5 milyar dolarlık rezerv kaybetmişti.

Suudi Arabistan: İran ile mutabakat tüm sorunların çözüldüğü manasına gelmiyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İran'la diplomatik ilişkileri yeniden başlatmak üzere yapılacak anlaşmanın "tüm meselelerin çözüldüğü anlamına gelmediğini" belirtti.

İran ile Suudi Arabistan’ın bağ kurması Arap ülkelerini şad etti

Arap Birliği, Libya, Tunus, Kuveyt, Yemen'de Husiler ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK), Filistin'de Hamas ve İslami Cihad Hareketi, İran ile Suudi Arabistan'ın 7 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

Suudi Arabistan: Körfez bölgesi için gelecek 6 yıl çok iyi olacak

Suudi Arabistan Maliye Bakanı el-Cedan, gelecek 6 yılın büyüme ve gelir açısından Körfez ülkeleri için çok iyi olacağını söyledi. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, Riyad'da...

Suudi Arabistan: Rusya’nın yanında yer aldığımız yönündeki suçlamalara şaşırıyoruz

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman, OPEC+ grubunun gelecek aydan itibaren petrol üretimini azaltma kararına ilişkin tepkilere değinerek, “Krallığın, Ukrayna savaşında Rusya'nın...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER