Ana Sayfa Etiketler Sanayi

Etiket: Sanayi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı’na “Milli Teknoloji Hamlesi”yle yürüyecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni dönemde "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla, dijital dönüşümle sanayinin rekabet gücünün artırılması, girişimci gençlerin desteklenmesi ve Türkiye'nin "yeni nesil elektrikli otomobil üssü" haline getirilmesi hedefi doğrultusunda adımlarını atacak.

Ciro endeksinde hızlı gerileme

TÜİK datalarına nazaran, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet kesimleri toplamında ciro endeksi, 2023 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 68,1 artarken aylık bazda yüzde 5,1 azaldı. Bilgi, pandemiden bu yana en süratli gerileme olarak kaydedildi.

Sanayi üretimi ocak ayında yükseldi!

Sanayi üretimi ocakta yıllık olarak yüzde 4.5, aylık olarak ise yüzde 1.9 yükseldi

Sanayiye özel teşvik şart!

Sarsıntı, iktisadın değerli merkezlerinden olan organize sanayi bölgelerine de ziyan verdi. Bölgedeki 12 OSB’de üretimi durdururken buralara afet programı önerildi.

TÜSİAD’dan deprem bölgesine ziyaret

TÜRKONFED ve TÜSİAD, zelzele bölgesine yönelik seferberlik çalışmalarının devamı olarak; kamu, siyaset, lokal idare, STK ve bölge iş dünyası temsilcileri ile görüşmek üzere afet bölgesini ziyaret etti.

Ünlü iş insanı Selçuk Yaşar 98 yaşında hayatını kaybetti

Yaşar Holding ve Karşıyaka Spor Kulübü Onursal Lideri iş insanı Selçuk Yaşar, 98 yaşında hayatını kaybetti

Bakan Varank: Sanayicilerimiz 1 milyon battaniye gönderiyor

"Sadece Uşak'taki sanayicilerimiz zelzeleyle çabada, vatandaşlarımızın soğuk havayla gayretine dayanak vermek için 1 milyona yakın battaniyeyi şu anda bu bölgeye gönderiyorlar"

Borsa İstanbul’da 8 hissede işlemler askıya alındı

Borsa İstanbul, sarsıntı hasebiyle 8 şirketin paylarında süreçlerin süreksiz olarak askıya alındığını duyurdu.

Konukoğlu: Parayı yabancı ülkeye yatırmak içime sinmiyor

Sanko Holding Onursal Lideri Abdulkadir Konukoğlu, "Türkiye’de bu kadar işsiz varken elimizdeki parayı yabancı ülkelere yatırım yapmak içime sinmiyor" dedi.

Kalyon’a verilen teşvik 2.1 milyardan 3.7 milyar TL’ye çıktı

Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, Antep ve Ankara'daki birtakım üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet yardımı verilmesi kararlaştırıldı. Kalyon’a verilen teşvikin ise fiyatı artırıldı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER