Ana Sayfa Etiketler Partisi

Etiket: Partisi

Gelecek ve DEVA Partili isimler CHP’den ayrılıyor

CHP listelerinden seçilen Gelecek Partili 10 ve DEVA Partili 15 isim CHP'den ayrılıyor. Bu isimler cuma günü yapılacak yemin törerinde kendi partilerinin milletvekili olarak kürsüye gelecekler.

KKTC’de orta seçim için 25 Haziran’da sandık başına gidilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi'nde istifa nedeniyle boşalan bir milletvekilliği için 25 Haziran Pazar günü ara seçim yapılacak.

Gelecek ve DEVA Partisi’nin eski başkanları AK Parti’ye geçti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Gelecek Partisi Fethiye Kurucu İlçe Başkanı Sadet Kansız ve DEVA Partisi Gençlik Kolları eski Başkanı İsa Özdemir AK Parti'ye katıldı.

Adalet Partisi ikinci çeşitte Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur önesinde Adalet Partisi'ni ziyaret etti. Toplantı sonrası açıklama yapan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

CET İttifakı’ndan Adalet Partisi, Kılıçdaroğlu kararını açıkladı

ATA İttifakı'nda yer alan Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) kararını açıkladı. Öz, "Partimizin kararı, ittifak ortaklarımızla birlikte belirlediğimiz şartlar yazılı olarak teminat altına alınmak suretiyle başkaca hiçbir beklenti içinde olmadan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek ve bize gönül verenleri daha fazla sürüncemede bırakmamak olmuştur" dedi.

Seçimde oy pusulası tam bir metre

Siyasi partiler ve ittifakların, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy pusulasında yer alacakları sıra kesinleşti. AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oy pusulalarının basımına başlandığını belirterek, "Pusulanın boyutu 100 cm (bir metre) hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

İttifakların ve partilerin oy pusulasındaki yerleri katılaştı

Siyasi partiler ve ittifakların, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy pusulasında yer alacakları sıra kesinleşti. Kesinleşen pusulanın 6. sırasında BBP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve MHP'den oluşan "Cumhur İttifakı", 15. sırasında ise CHP ve İYİ Parti'den oluşan "Millet İttifakı" yer alıyor.

Gelecek Partisi’nde “liste” istifası

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan partisinden istifa etti. İstifasını yazılı bir açıklamayla duyuran Uçkan, "Gelecek Partisi'ni hakkettiği potansiyelin çok uzağında tutan zihniyet, listelerde de kendini göstererek partimizi ittifaktaki diğer partilere ezdirmiştir" dedi.

YSK Lideri Yener: 26 parti milletvekili aday listesini sundu

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 26 siyasi partinin aday listesi sunduğunu açıkladı.

BBP’nin 28. Devir milletvekili aday listesi YSK’ya sunuldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER