Ana Sayfa Etiketler Parlamento

Etiket: Parlamento

Bulgaristan’da son 2 yılda 5. seçim: Birinci sonuçlar açıklandı

Bulgaristan 2 yıl içinde 5. kez milletvekili seçimi için sandık başına gitti. Sandıklardan koalisyon hükümeti mesajı çıktı. En az 5 siyasi güç yüzde 4 seçim barajını geçti.

Bulgaristan 2 yılda 5. sefer sandığa gitti

Bulgaristan 2 yıl içinde 5. kez milletvekili seçimi için sandık başına gitti. Sandıklardan koalisyon hükümeti mesajı çıktı. En az 5 siyasi güç yüzde 4 seçim barajını geçti.

Bulgaristan 2 ayda 5. kere sandığa gitti

Bulgaristan’da seçim sandıklarından koalisyon hükümeti mesajı çıktı. En az 5 siyasi güç yüzde 4 seçim barajını geçti.

Bulgaristan’da iki yılda 5. seçim: Türkiye’de 24 sandık kuruldu

Bulgaristan'da hükümet kurulamaması nedeniyle son 2 yılda 5. kez erken seçime gidildi. Türkiye'de de çifte vatandaşlığa sahip olanlar 24 ilde oy kullandı.

Bulgaristan’da halk erken genel seçim için sandık başında

Bulgaristan'da son 2 yılda düzenlenen beşinci erken genel seçim için sandıklar saat 07.00'de açıldı.

İngiltere parlamentosundan ve İskoçya’dan TikTok yasağı

İskoçya hükümetinde ve İngiltere parlamentosuna ait tüm elektronik cihazlarda Çinli sosyal medya platformu TikTok uygulamasının yasaklanacağı açıklandı.

Kuveyt’te 2022 seçimleri iptal edildi

Kuveyt'te Anayasa Mahkemesi Eylül 2022'de yapılan parlamento seçimini iptal etti. Karara gerekçe olarak "2020 yılında parlamentonun feshedilmesi kararının geçersiz olması" gösterildi. Mahkemenin kararıyla 2020 parlamentosu "feshedilmemiş" olarak kabul edilecek.

Gürcistan’da hükümetten geri adım: “Yabancı ajan” yasa tasarısı geri çekildi

Gürcistan'da şiddet olaylarına dönüşen gösterilerin başlamasına yol açan yasa tasarısı geri çekildi. Muhalefet, hükümet tasarıyı resmen kınayana kadar, protestoların süreceğini duyurdu. Muhalifler, tasarıyla, sivil toplumun ve bağımsız medyanın etkisinin azaltılmasının hedeflendiğini savunuyor.

İsveç Parlamentosu “terörle mücadele yasa tasarısı”nı onayladı

İsveç Parlamentosu'nda "terörle mücadele yasa tasarısı" onaylandı. 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek Anayasa değişikliğinde, teröre bulaşan grupların örgütlenme özgürlüğü ve gösteri izni sınırlanırken, buna...

Avrupa Parlamentosu vekili Marcel de Graaff Rusya karşıtı olduğu iddiasıyla grubundan...

Avrupa Parlamentosunun (AP) Hollandalı vekili Marcel de Graaff, Kimlik ve Demokrasi Grubu'ndan Rusya karşıtı olduğu iddiasıyla ayrıldığını açıkladı. Avrupa Parlamentosunun (AP) Hollandalı vekili Marcel de...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER