Ana Sayfa Etiketler Orman

Etiket: Orman

İşlenmeyen tarım arazileri üretime dönüyor

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. Yapılan değişiklikle, 2 yıl mühletle işlenmeyen atıl yerler şahıslara ilişkin olsa dahi üretime açılması için kiraya verilebilecek.

Orman kanunu düzenlemesi maddeleşti: Yangında hayatını kaybedenlere şehitlik statüsü verilecek

Orman Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Orman yangınlarında hayatını kaybeden kamu görevlileri ve gönüllülere şehitlik statüsü verilecek. Ormanlara yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle çevreye verilen zarar "orman suçu" sayılacak

İstanbul’un akciğeri olan ormanlar imara açılıyor!

Ak Parti, İstanbul’un akciğeri olan ormanlar başta olmak üzere yapılaşma müsaadesi verilmeyen tüm özel ormanların imara açılması için yasa teklifi sundu.

Meclis’te gündem ‘Vergi affı’ paketi

TBMM Genel Konseyi, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile ilgili kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

“Yeni yerleşim alanları” kararnamesi Resmi Gazete’de

OHAL kapsamında deprem bögelerinde yeni yerleşim alanları kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre kesin iskan alanlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı resen belirleyecek. Orman vasfını kaybetmiş alanlar Hazine'ye tescil edilecek. İskan bölgesindeki taşınmazlar için kamulaştırma kararı alınacak.

Orman Kanunu değişti: Havalimanı etrafına otel, AVM yapılabilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe nazaran Orman Kanunu’nun 17’inci hususunda değişikliğe gidildi.

Bodrum Göltürkbükü’nde ormanlık alanlar ranta açıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Muğla’nın Bodrum ilçesinde Göltürkbükü mahallesinde kimi alanlar orman sonları dışına çıkarıldı.

Osmaniye’de orman yangını

Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Alevlerin sarp arazide olması müdahaleyi güçleştiriyor. Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Düldül Dağı eteğinde dün öğle saatlerinde ormanlık...

İstanbul’da sonbahar güzelliği yaşayabileceğiniz 5 orman

İstanbul çoğu zaman yoğun ve bunaltıcı olabiliyor. Özellikle kış aylarının yaklaştığı bu dönemde şehrin bizi içine çeken karmaşasından biraz olsun uzaklaşmak, doğanın içinde ruhumuzu...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER