Ana Sayfa Etiketler Konut

Etiket: Konut

Floransa’da turistlere konut kiralamak yasaklanıyor

İtalya'nın tarihi ve turistik kentlerinden Floransa'da konutların kısa süreli kiraya verilmesi yasaklanıyor.

Gayrimekulde durgunluk beklentisi

Gayrimenkul dalında yılın birinci dört ayında gözlenen sakinliğin en erken sonbaharda olağana dönmeye başlaması bekleniyor. Kesim temsilcileri beklenen hareketlenme için finansmanın belirleyici olacağını belirtiyor.

TOKİ bir yılda 569 bin konut üretecek

Toplu Konut Yönetimi (TOKİ) başta sarsıntı bölgesi olmak üzere acil konut muhtaçlığına odaklandı. Bir yıl içerisinde yarım milyondan fazla konut üretilecek.

İspanya’da “Altın Vize” uygulaması: Yabancılar 5 bini aşkın gayrimenkul satın aldı

İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla 2013'te yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulaması sonuç verdi. Şu ana kadar çoğu Çinli olan yabancıların 5 bin 419 gayrimenkul satın aldığı duyuruldu.

“Yarısı Bizden” kampanyası: Başvuranların meskeni ne vakit yıkılacak?

Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasına başvurular 80 bine yaklaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sürecin nasıl işleyeceğine dair merak edilenleri yanıtladı. İlk olarak ekiplerin binalarda ön tespit çalışması yapacağını aktaran Kurum, yapılara "riskli bina" şerhi konulmayacağını, 3'te 2 çoğunluk sağlandıktan sonra ise dönüşüm sürecinin başlayacağını anlattı.

TOKİ’den Tuzla konutları açıklaması

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 100 bin konut kampanyası kapsamında İstanbul Tuzla'da inşa edilecek 5 bin 750 konut hakkında açıklama yaptı. Açıklamada konutların tamamının belirlenen alana yerleşemediği için ilave proje alanının belirlendiği ifade edildi.

THY, çalışanları için 14 bin konut yapacak

Türk Hava Yolları (THY) İdare Şurası ve İcra Komitesi Lideri Prof. Dr. Ahmet Bolat, şirketin Arnavutköy'deki yerine çalışanlar için 14 bin konut imaline karar verdiklerini açıkladı.

Konut fiyatları Şubat’ta 8 ayın en yüksek hızında arttı

Merkez Bankası, 2023 Şubat’a ait Konut Fiyat Endeksi bilgilerini açıkladı. 2023 yılı Şubat ayında bir evvelki aya nazaran yüzde 8,4 oranında artan Konut Fiyat Endeksi, bir evvelki yılın tıpkı ayına nazaran nominal olarak yüzde 141,5, gerçek olarak ise yüzde 56,3 oranında arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yönelik eleştiride bulundu. Seçimin dört duvar arasındaki kirli pazarlıklarla kazanılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Varsınlar büyükelçilere sözler versinler, onlardan gizli saklı talimatlar alsınlar" dedi.

İstanbul’un iki yakasına “uydu kent” planı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul'daki 1,5 milyon riskli konutun dönüşümüne ilişkin konuştu. 500 bin konutun yerinde dönüştürüleceğini belirten Kurum, kalan konutlar için Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler planladıklarını söyledi. Kurum, "10 bin konutun temelini bu ayın 22'sinde atacağız. İstanbul'u kaderine terk edemeyiz" dedi.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER