Ana Sayfa Etiketler İtalya

Etiket: İtalya

İtalya Haberleri, Deşifre Haberler Sayfasında.

Rusya’dan İtalya’ya gaz akışı durdu

İtalyan enerji şirketi ENI, Rus enerji şirketi Gazprom'dan gaz akışının bugün itibarıyla durduğunu açıkladı. İtalyan enerji şirketi ENI, Rus enerji şirketi Gazprom'dan gaz akışının bugün...

Milan’da Paolo Maldini ile yollar ayrıldı

İtalya'nın dev takımlarından Milan, idari direktör Paolo Maldini'nin kulüpteki görevinin son bulduğunu açıkladı.

Toprak Razgatlıoğlu, İtalya yarışında zirveyi zorlayacak

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın 5. yarışı öncesinde, "İtalya yarışında elimizden geleni yapıp en iyisi için mücadele edeceğiz. En büyük hedef birincilik, bayrağımızı dalgalandırmak" dedi.

İtalya ve Fransa’dan göç konusundaki gerginlikten sonra birinci temas

İtalya'da Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin kurulduğu Ekim 2022'den bu yana özellikle düzensiz göç konusunda zaman zaman ilişkileri gerilen İtalya ve Fransa'nın dışişleri bakanları Roma'da görüştü.

İtalya’da ChatGPT yasağı kalktı

İtalya Verileri Koruma Ajansının ABD merkezli OpenAI'nin ChatGPT yapay zeka sohbet robotuna kişisel verileri toplama kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle getirdiği geçici erişim engelini kaldırdığı bildirildi.

İtalya’da hükümetten “taşıyıcı annelik kozmik kabahat sayılsın” teklifi

İtalya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI), taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasını öngören bir yasa tasarısı hazırladı. Teklifin, ülkede halihazırda suç olan taşıyıcı annelik uygulaması için yurt dışına gidilmesini engellemeyi amaçladığı belirtildi.

Akdeniz’de göçmen faciası: 30 kişi kayıp

Akdeniz'in Libya açıklarında bir göçmen teknesinin alabora olması sonucu 17 düzensiz göçmen kurtarılırken, 30 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

İtalya’da devlet kurumları ve özel şirketlere siber atak

İtalya’da bazı devlet kurumları ve özel şirketler siber saldırıların hedefi oldu. Söz konusu siber saldırıların, Başbakan Meloni'nin dünkü Kiev ziyareti sırasında başladığı kaydedildi.

İtalya’dan manalı ileti: Karanlığın arkasında birçok güneşler var

İtalya, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle deprem bölgesine yardım gönderen ülkelerden biri. Büyükelçilik, bu yardımı paylaşırken Türkiye'nin İtalya'ya Covid-19 yardımlarını gönderirken kullandığı, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var" sözüyle paylaştı.

İtalya’da şarap tartışması: Avrupa’daki karar ülkeyi karıştırdı

Avrupa Komisyonu'nda İrlanda'dan alkollü ürünlere zararlı etiketi konulması yönünde gelen talebin kabul edilmesi kararının ardından İtalya'da Dışişleri Bakanlığı'ndan şarap üreticilerine kadar bir dizi aktörden tepki sesleri yükseldi. Şarap pazarında dünya lideri olan İtalya karardan rahatsız ve ekonomik açıdan zarar görmekten endişe ediyor. Yüksek dozda alkol içeren ürünler ile şarabın eş tutulmasına da karşı çıkan İtalya'da bir biyoloğun sözleri tartışma yarattı. Şarap tüketiminin az miktarda bile olsa kansere neden olduğunu hatta beyni küçülttüğünü öne süren Biyolog Antonella Viola'ya karşı çıkanlar şarabın İtalyan tarihi ve kültürü için vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve az miktarda tüketimin zararsız olduğunu savunuyor. (Şeyda Canepa / NTV - Milano)
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER