Ana Sayfa Etiketler İran

Etiket: İran

İran Haberleri, Deşifre Haberler Sayfasında.

İran’ın Cidde Konsolosluğu 7 yıl ortanın akabinde yine açıldı

İran'ın Suudi Arabistan'daki Cidde Konsolosluğu ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İran Daimi Temsilciliği 7 yıl aradan sonra yeniden açıldı.

İran’ın Riyad Büyükelçiliği 7 yılın akabinde tekrar açıldı

İran ile Suudi Arabistan arasında varılan normalleşme anlaşması kapsamında İran’ın Riyad Büyükelçiliği 7 yılın ardından yeniden açıldı.

İran’dan Suudi Arabistan’a “nükleer işbirliği” iletisi

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine yakınlığıyla bilinen Nournews haber sitesi sosyal medya hesabından, Suudi Arabistan'a "nükleer işbirliği" mesajı vererek nükleer teknoloji paylaşımında bulunabileceklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İran’ın nükleer silah elde etmesine müsaade vermeyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın diplomasi yolunu reddetmesi halinde tüm seçeneklerin masada olduğunu belirterek, "İran'ın nükleer savaş elde etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

İran’la Taliban hudutta çatıştı: 2 meyyit

İran ile Taliban güçleri arasında sınırda yaşanan çatışmalar sırasında toplamda üç kişinin öldüğü, 2 İran sınır muhafızının da yaralandığı bildirildi. Taraflar birbirlerini suçladı. Taliban ve İran arasında su paylaşımı sorunları yaşanıyor.

İran’da birinci sefer bir Rus bankası temsilcilik açtı

İran Ticareti Geliştirme Teşkilatı Başkanı Ali Rıza Peymanpak, bir Rus bankasının ilk kez ülkesinde temsilcilik açtığını duyurdu.

İran Marshall Adaları bandıralı petrol tankerine el koydu

İran, Marshall Adaları bandıralı bir petrol tankerine el koyduğunu doğruladı.

ABD, İran’ın askeri program tedarikçilerini yaptırım listesine aldı

ABD yönetimi, İran'ın askeri programları için elektronik bileşen satın almasını kolaylaştıran 6 kuruluş ve 1 kişiyi yaptırım listesine ekledi. ABD'nin yaptırım listesinde hangi kuruluşlar var?

İran Cumhurbaşkanı’ndan “başörtüsü” açıklaması

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkede Mahsa Amini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarla birlikte zorunlu başörtüsü uygulamasında yaşanan sorunlar hakkında, "Başörtüsü sorununu kültürel bir yaklaşımla çözme arayışındayız" dedi. Sosyal medya platformlarının İran'da yasaklanmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Reisi, uluslararası sosyal medya platformlarının İran'da temsilcilik bulundurmaları gerektiğini aksi halde faaliyetlerine izin verilmeyeceğini söyledi.

İran’da başörtüsü kuralına uymayan bayanlar yargılanacak

İran'da başörtüsü zorunluluğunu ihlal eden kadınlar yargılanacak. Tahran Milletvekili Kevseri, kurala uymayan kadınların 15 Nisan'dan itibaren şehir kameralarıyla tespit edileceğini söyledi. Kevseri, kadınların önce uyarılacağını, uyarıyı dikkate almayanların ise yargı önüne çıkarılacağını ifade etti.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER