Ana Sayfa Etiketler İngiltere

Etiket: İngiltere

İngiltere Haberleri, Deşifre Haberler Sayfasında.

İngiltere 2022 yılında rekor sayıda göç aldı

İngiltere'ye 2022'de göç edenlerin sayısı 600 bini aşarak rekor kırdı. Ülkeye göç edenlerin sayısı 2021'de 488 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Konutta rekorun ardından denge…

İngiltere konut piyasası enflasyon nedeniyle rekor fiyat ve faiz artışlarıyla dolu bir periyodu geride bıraktı. Knight Frank Finans Departmanı Kredi Uzmanı Harley Trower, İngiltere pazarındaki fırsatları açıkladı.Trower, gelinen noktada faiz oranları ile konut kiralarının dengelendiğini söyledi.

69 milyar dolarlık satın almaya İngiliz vetosu

İngiliz rekabet otoritesi CMA, Microsoft'un oyun firması Activision'ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almasını engelledi. Karara tepki gösteren Microsoft Başkanı Smith, "İnsanlar şaşırdı, hayal kırıklığı yaşadı ve İngiltere'de teknolojiye olan güven derinden sarsıldı" dedi.

Kur’an-ı Kerim yakan provokatöre İngiltere’den vize yok

İngiltere, Kur'an-ı Kerim provokasyonlarına imza atan Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Paludan'ın ülkeye girişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Paludan, ramazan ayının ilk gününde Wakefield kentine giderek, Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurmuştu.

İngiltere göçmen planını tekrar uygulamayı planlıyor

İngiltere, daha önce yargı kararıyla durdurulan ülkeye yasa dışı yollarla gelen düzensiz göçmenleri Ruanda'ya gönderme planını, yaz gelmeden yeniden uygulamaya koyabilir.

HSBC’den iflas eden ABD bankası SVB’yle ilgili girişim

İngiltere Merkez Bankası (BoE), ABD'de iflas eden Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) İngiltere'deki iştirakinin HSBC tarafından satın alınması konusunda tarafların mutabakata vardığını duyurdu.

İngiltere’de hükümetin göç siyasetini eleştiren sunucu vazifeden alındı

İngiltere'de Twitter üzerinden hükümetin göçmen politikasını eleştiren BBC sunucusu Gary Lineker, görevinden alındı. Aynı zamanda eski bir futbolcu olan Lineker, hükümetin bu hafta açıkladığı düzensiz göçü durdurmaya yönelik yasa taslağıyla ilgili, "Bu, Almanya'nın 1930'lu yıllarda kullandığından farklı bir dil değil ve en savunmasız insanlara yönelik ölçülemeyecek kadar acımasız bir politika" ifadelerini kullanmıştı.

Boris Johnson’dan halefi Rishi Sunak’a ikaz

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kendi döneminde Brexit sonrası hazırladığı Kuzey İrlanda'yla ilgili mevzuatları (Kuzey İrlanda Protokolü) terk etmemesi için Başbakan Rishi Sunak'ı uyardı.

İngiltere’den yeni göçmen aksisi adım: Sınırdışı kararlarına itiraz edemeyecekler

İngiltere hükümeti, Manş Denizi üzerinden yasa dışı yollarla ülkeye girenlerin sınır dışı edilmelerine itiraz yolunu kapatmayı planlıyor.

Türkiye, Yunanistan’dan ucuz İspanya’dan pahalı

TL’nin İngiltere ve başka para üniteleri karşısındaki kıymet kaybından ötürü sözkonusu ülke yurttaşları için meydana gelen ucuzluğa karşın Türkiye paket cinste İspanya’dan daha kıymetli. Buna karşılık Yunanistan’dan daha ucuz. Türkiye’nin fiyatları geçen yıla nazaran yüzde 21 arttı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER