Ana Sayfa Etiketler Ilaç

Etiket: ilaç

Güzin Poffet ve Edgar Poffet aşkı ilaç sektöründe ihracatın öncüsü oldu

Türk ilaç bölümü, İstanbul’da ‘Güzin anne’sini ebediyete uğurladı.Güzin Poffet, 1950’lerde İsviçre’de eczacılık eğitimi sırasında sınıf arkadaşı Edgar Poffet’a aşık oldu. Kısa mühlet sonra Edgar evlenme teklif etti lakin, “Babam müsaade vermezse asla” karşılığını aldı.Bekledikleri müsaade beş yıl sonra geldi.

Murat Sancak ve Kızılay’ın planı suya düştü!

Sıhhat Bakanlığı, Kızılay’ın Sancak ailesi aracılığıyla yurtdışına kan göndermesine müsaade vermedi. Bakanlık, Kızılay’ı “Halk nazarındaki imajınız zedelenir, kan bankacılığı sekteye uğrar” diye uyardı.

Zelzele bölgesindeki vatandaşlar muayene iştirak hissesinden muaf tutulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, afet bölgesindeki vatandaşların SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarında muayene katılım payından muaf tutulacağını duyurdu.

Zelzele bölgesindeki kronik raporlu hastalar reçetesiz ilaç alabilecek

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören 10 ilde düzenli ilaç kullanan raporlu hastalar için bir seferliğe mahsus reçetesiz ilaç alma hakkı getirildi.

Yurtdışından gelen ilaçlara “takip”

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle yurtdışından getirilen ilaçların İlaç Takip Sistemi'ne kaydedilmesi zorunlu oldu.

TİTCK’den unsur bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilaçla ilgili argümanlara cevap

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilacın 'Yurt Dışı İlaç Listesi'nden çıkarılarak hastaların tedavisiz bırakıldığı iddialarına ilişkin ruhsatlandırılmış farklı ilaçlar bulunduğu, söz konusu ilacın etkililiğine dair çalışmaların ise nitelik ve nicelik olarak eksik olduğu açıklandı.

Yunanistan’da ilaç krizi: AB’ye üretimi hızlandırma çağrısı

Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Avrupa Birliği’ne (AB) yazdığı mektubunda, ülkesinde yaşanan ilaç kıtlığı konusunda "AB genelinde ilaç üretimini hızlandırma" çağrısında bulundu.

ABD’de çığır açan Tip 1 diyabet ilacına onay

ABD'de yeni geliştirilen bir Tip 1 diyabet ilacına onay verildi. İmmünoterapi ilacı semptomları yerine şeker hastalığına yol açan sorunu tedavi etmeye odaklanıyor. Böylece bağışıklık...

Ece Erken yeniden adliyede: Burada herkes çok kibar sanki eşim öldürülüp...

Beşiktaş'ın eski yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun cinayet davasında ifade veren eşi Ece Erken, "Burada herkes çok kibar, çok efendi. Sanki benim eşim öldürülmemiş, yerlerde...

Sıtmaya karşı koruyan ilaç geliştirildi

ABD'de sıtmaya karşı en az 6 ay koruma sağlayan ilaç geliştirildi. ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı çalışmalar yürüten Ulusal Sağlık Enstitüleri'nce geliştirilen bir...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER