Ana Sayfa Etiketler Hasta

Etiket: Hasta

Çağla Şıkel’in Sağlığı İçin Geçmiş Olsun Mesajları Yağıyor

Ünlü sunucu ve model Çağla Şıkel, sağlık sorunları nedeniyle son günlerde programını sunamıyor. Şıkel, bir besin zehirlenmesi nedeniyle hastaneye yatırıldı ve tedavi altında olduğunu...

Bakan Koca: Hasta seçmenlere sıhhat işçisi refakat edecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerdeki Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezleri, 14 Mayıs günü oy kullanma saatleri süresinde açık olacağını duyurdu. Koca, "Oy kullanmaya götürülen hastalara sağlık personeli de refakat edecek." dedi.

Dünyada birinci sefer uygulandı: İki gözü görmeyen 83 yaşındaki hasta tekrar görmeye...

İtalya'da 83 yaşındaki iki gözü görmeyen bir hasta, dünyada ilk kez uygulanan yöntemle bir gözünden diğer gözüne tüm oküler yüzeyin (kornea, skleranın bir kısmı ve konjonktiva) nakli sayesinde görme yetisini yeniden kazandı. İsmi açıklanmayan hasta, operasyon sonrası yeniden görmeye başlamasıyla ilgili olarak, "Parmaklarımı, ellerimi görmek, yeniden doğmak gibiydi." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbullulara ‘gri bulut’ uyarısı | Kronik öksürüğün nedeni olabilir

İki aydan uzun süren kronikleşen öksürüğün nedeninin hava kirliliği olabileceği belirtildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bilun Gemicioğlu, İstanbul'daki kirli havanın son derece riskli olduğunu belirtirken gri bulutların solunum yolu hastalığı olanlar için tehlike taşıdığını ifade etti.

Hatay’da yıkılan hastanenin sorumluları hakkında yakalama kararı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve daha önce 'depreme dayanıksız' raporu düzenlendiği ortaya çıkan İskenderun Devlet Hastanesi binasının A bloğuyla ilgili yürütülen soruşturmada, binayı yapan sorumlular hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

480 gün karantinada kaldı! Covid-19’u yendi artık sırada kanser var

Coronavirüsü 480 günde yendi. Yaklaşık 1 buçuk yıl hastanede karantinada kaldı. Lösemi hastası Muzaffer Kayasan bu sefer de kanseri yenmek için mücadele ediyor. Kayasan'ın sağlık durumunu incelemek için farklı ülkelerden birçok profesör Türkiye'ye geldi. Benzer durumdaki hastalara yönelik tedavi süreçlerini geliştirmeyi amaçlıyorlar.

Bakan Koca’dan ‘deprem bölgesinde ishal salgını’ tezlerine cevap

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde ishal salgını iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Depremden etkilenen bölgelerde sağlık hizmetleri ve halk sağlığı tedbirlerinin en üst seviyede yürütüldüğünü belirten Koca, "Bölgede salgın hastalığa işaret eden bir durum kesinlikle yoktur" dedi.

Kar nedeniyle 30 gündür yolu kapalı olan köye ulaşılarak acil hastalar...

Artvin'de kar kalınlığı 2 metreyi bulan Borçka ilçesinin Camili bölgesinde yolu 30 gündür ulaşıma kapalı olan köye ulaşılarak köyde acil hastalar kar araçları ve iş makineleri yardımıyla kurtarılarak hastanelere nakledildi.

Bakan Koca: Boşaltmamız gereken hastanelerimiz var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem riski taşıyan bazı hastanelerin taşınmasına yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi. ''Boşaltmamız gereken hastanelerimiz var.'' diyen Koca, Cerrahpaşa, Çapa, İstanbul ve Ankara'daki diğer kamu hastaneleriyle ilgili ne yapacaklarını bir iki gün içerisinde açıklayacaklarını belirtti. Bakan Koca, deprem bölgesinde salgın hastalık olduğu iddialarını da yalanladı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı’ndan açıklama: Sıhhat hizmetleri nerede devam edecek?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart'tan itibaren tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceğini duyurdu.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER