Ana Sayfa Etiketler Hasar

Etiket: Hasar

Kayseri Valisi Çiçek: 5,5 üzerinde bir sarsıntı beklemiyoruz

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kentteki depremlere ilişkin açıklama yaptı. Çiçek, 4.7, 4,4 ve 4,3'lük depremlerin can ve mal kaybına yol açmadığını söyledi. Kentte büyük bir deprem olacağına dair paylaşımda bulunanlar hakkında işlem başlattıklarını aktaran Kayseri Valisi, "Bu depremler olumsuz olarak değerlendirilmeyen, daha büyük olabilecek depremlerin önüne geçen, enerji boşalmasını sağlayan depremlerdir. Bu bölgelerde 5,5 üzerinde bir deprem beklemiyoruz" dedi.

Dünya Bankası’ndan dudak uçuklatan hasar raporu

Dünya Bankası’nın Afet Kıymetlendirme Raporu’na nazaran, Türkiye’deki zelzele hasarının maliyetinin 34 milyar doları aşması bekleniyor. Raporda, devam eden artçı şokların vakit içinde bu hasar varsayımını daha da üst çıkarabileceği belirtildi.

Diyarbakır’da hasarlı yapıların yıkımı durduruldu mu?

Diyarbakır Barosu, kentte depremlerden etkilenen hasarlı binaların yıkımının durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu. Diyarbakır 1. Sulh Mahkemesi önce tedbiren durdurma kararı verdi. Ancak daha sonra "yıkımı durdurma kararının sehven verildiği ve durdurma kararından rücu edildiği" belirtildi.

Hasar tespit çalışmalarında son durum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina...

Deprem bölgelerinde 4 milyon 371 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 188 binanın incelemesi tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, depremlerde 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bakan Kurum, "Bugüne kadar incelenmiş olan 43 bin 624 bina ve 125 bin 187 bağımsız bölümden oluşan orta hasarlı, az hasarlı ve hasarsız tüm yapıları tekraren inceleyeceğiz." dedi.

Zelzele bölgesinde hasar tespitine 1 ay içinde itiraz hakkı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen bölgelerde ilan edilen hasar tespit sonuçlarına, 1 ay içinde itiraz edilebileceğini, yeniden yapılan hasar tespitiyle sonuçların kesinleşeceğini açıkladı.

Bakan Soylu’dan öneri: Fahiş zam yapanlar ömür boyu ticaretten men edilsin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ben meslek odalarının yerinde olsam, bunları tek tek tespit eder ve bir daha üye olmamalarını sağlardım. Keşke şöyle kanunlarımız olsa da ömür uzunluğu ticaretten men edilseler." dedi.

Hatay’da arka arda sarsıntılar: 6 can kaybı, 294 yaralı

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 6,4'lük deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı kaydedildi. Deprem sonucu kentteki bazı hasarlı binalar yıkıldı. Depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

Hatay’da arka arda sarsıntılar: 4 can kaybı, 294 yaralı

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 6,4'lük deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı kaydedildi. Deprem sonucu kentteki bazı hasarlı binalar yıkıldı. Depremde 4 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

SON DAKİKA HABERİ: Hatay’da arka arda 6,4 ve 5,8’lik sarsıntılar

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremden 3 dakika sonra Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde yaralanan 8 kişinin tedavi altına alındığını açıklandı. Oktay, vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

SON DAKİKA HABERİ: Deprem sonrası hasar tespit çalışması: 90 bin 609 bina...

SON DAKİKA HABERİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afet bölgelerinde yürütülen hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deprem bölgesinde 684 bin binada hasar tespit çalışması yapıldığını belirten Bakan Kurum, 90 bin 609 binada bulunan 345 bin bağımsız bölümün yıkık, yıkılmak üzere ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER