Ana Sayfa Etiketler Harcama

Etiket: Harcama

Seçim sonrası tehlike: Kamu harcamaları

Pandemi ve ekonomik krizler özel kesim bileşenlerini çok yordu. İşyerleri küçülmeye gitti, personeller ağır gelir kaybına uğradı yahut büsbütün işsiz kaldı. Kamu harcamalarında bariz bir tasarruf gözlenmedi. Bölümde 'beyaz toros' beklentisi hakim.

Bütçe açığı SOS verdi

Kahramanmaraş sarsıntılarının akabinde "olağanüstü kötü" olarak güncellenen bütçe istikrarı, ihracatın düzelmesiyle "normal kötü" konumuna geri döndü. Şubat ayındaki 170 milyar lira bütçe açığı, geçtiğimiz ay 47 milyar liyara ştü.

Turist sayısı artışta, kişisel harcama düşüşte

Merkez Bankası Ödemeler Raporu’ndaki bilgilere nazaran ziyaretçi sayısı yüzde 64, turizm geliri de yüzde 57 artarken gelenlerin kişi başına ortalama harcaması hem sayı hem de oran olarak azaldı.

Kartlı harcamalara sert fren; online harcamalar da geriledi

Merkez Bankası datalarına nazaran banka ve kredi kartı harcamaları, zelzele felaketinin yaşandığı 10 Şubat ile biten haftada toplamda yüzde 19,14 azalırken yalnızca akaryakıt, market ve telekomünikasyon için yapılan kartlı harcamalarda artış kaydedildi.

Konut yapım maliyeti 45 milyar doları bulacak

130 bin binanın, arsa hissesi hariç olmak üzere yol, kanalizasyon üzere altyapı masrafları dahil tekrar üretim maliyeti 843 milyar 570 milyon lirayı bulacak. Bugünkü kurlarla 44 milyar 823 milyon dolar civarında bir harcama yapılacak.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER