Ana Sayfa Etiketler Finlandiya

Etiket: Finlandiya

Finlandiya, Rusya ile olan askeri ziyaretler muahedesini feshedeceğini açıkladı

Finlandiya Savunma Bakanlığı, 1 Haziran itibarıyla Rusya ile yapılan iki ülke ülke arasındaki askeri değerlendirme ziyaretlerine ilişkin anlaşmanın feshedileceğini aktardı.

Finlandiya Başbakanı Marin hükümetinin istifasını sundu

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, hafta sonu yapılan genel seçimlerdeki yenilginin ardından hükümetinin istifasını sundu.

SON DAKİKA HABERİ: Finlandiya resmen NATO’da

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye'nin onay belgesini ABD'ye teslim etmesiyle Finlandiya 31. üye olarak NATO'ya katıldı.

Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay İsveç basınında

TBMM'de yapılan oylamada Finlandiya'nın NATO üyeliğinin onayına ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Karar Finlandiya basınının yanı sıra ittifak üyeliği için Türkiye ve Macaristan'ın onayını bekleyen İsveç basınında da geniş yer buldu.

Türkiye’nin Finlandiya kararına İsveç’ten birinci açıklama

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecinde Türkiye'nin sadece Finlandiya'nın onay sürecini başlatmasına ilişkin, "İsveç'in NATO dışında kalması kısa vadede bir şeyi değiştirmez. Ama bu süreç uzarsa birçok şeyin değişeceği de gerçektir. Finlandiya NATO'ya daha entegre olurken İsveç dışarıda kalacaktır." dedi.

Finlandiya’nın NATO’ya iştirak protokolü TBMM’ye sunuldu

Finlandiya'nın NATO Katılımına İlişkin Protokol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne TBMM'ye sunuldu.

Finlandiya temmuzdan evvel NATO üyesi olmayı umuyor

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO üyelik sürecinin 11-12 Temmuz'daki NATO Zirvesi öncesinde tamamlanmış olmasını ümit ettiğini söyledi.

Finlandiya’dan NATO’ya üyelik açıklaması

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç ile aynı anda NATO'ya girmek istediklerini ve bunun da Türkiye'nin elinde olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu: NATO birinci andan itibaren süratle harekete geçti (Stoltenberg Türkiye’de)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "NATO ilk andan itibaren hızla harekete geçti" dedi. Jens Stoltenberg ise "Dayanışma için buradayım" diye konuştu.

Finlandiya’dan Türkiye’deki depremzedelere 3 bin kişilik barınma yardımı

Finlandiya, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye 3 bin kişi kapasiteli barınma yardımı gönderdi.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER