Ana Sayfa Etiketler Faiz

Etiket: Faiz

Piyasalarda rekor serisi

Dolar, euro ve gram altında seçimlerin ikinci cinsinin sonuçlanmasının akabinde rekor rallisi sürüyor. Piyasalar hafta ortası güne yeni rekorlarla başladı. Dolar, euro ve gram altın bugün ne kadar? İşte yeni fiyatlar...

IMF, faiz indirimleri için 2025’i işaret etti

IMF Lideri Kristalina Georgieva, "Merkez bankaları rotasında kalmalı zira faiz oranlarında erken geri adım atarlarsa enflasyon daha uzun mühlet boyunca büyüme için sorun haline gelebilir" dedi.

Dövize hücum

Kur muhafazalı hesaplarda vade sonu döviz talebi arttı. Bankacılık sektröü kaynakları, çalışanların müşterilerin KKM’de kalması için prim ve opsiyonları arttırdığını vurguladı.

Dolar son 5 yıllık dönemde en kötü durumunda

ABD doları, Fed'in faiz artış döngüsünü sonlandıracağı beklentileri nedeniyle esas para üniteleri karşısında zayıflamaya başladı. Yüzde 8,3 gerileyen dolar, 2018'den bu yana en makûs performansını yaşıyor

Konutta rekorun ardından denge…

İngiltere konut piyasası enflasyon nedeniyle rekor fiyat ve faiz artışlarıyla dolu bir periyodu geride bıraktı. Knight Frank Finans Departmanı Kredi Uzmanı Harley Trower, İngiltere pazarındaki fırsatları açıkladı.Trower, gelinen noktada faiz oranları ile konut kiralarının dengelendiğini söyledi.

IMF’den bankacılık sektörüne “kırılganlık” açıklaması

Milletlerarası Para Fonu (IMF) Lideri Kristalina Georgieva, faiz oranlarındaki süratli artışın bankacılık bölümündeki kırılganlıkları ortaya çıkardığını söz etti.

İhtiyaç kredileri 17 Şubat’tan bu yana ilk kez daraldı

Gereksinim kredileri 17 Şubat’tan bu yana birinci kere daraldı. Bu daralmada Merkez Bankası’nın bankalara getirdiği yüzde 18,56 faiz hududunun tesirli olduğu düşünülüyor. Bankalar 70 bin lira üzerindeki kredilerde faizleri artırınca kredi kullanımı durma noktasına geldi.

İhtiyaç kredileri 17 Şubat’tan bu yana ilk kez daraldı.

Gereksinim kredileri 17 Şubat’tan bu yana birinci kere daraldı. Bu daralmada Merkez Bankası’nın bankalara getirdiği yüzde 18,56 faiz hududunun tesirli olduğu düşünülüyor. Bankalar 70 bin lira üzerindeki kredilerde faizleri artırınca kredi kullanımı durma noktasına geldi.

Avrupa Merkez Bankası: Faiz artırmak tek çare

Avrupa Merkez Bankası (AMB) İdare Şurası Üyesi Boris Vujcic, 4 Mayıs’ta gerçekleştirilecek toplantı öncesi faiz oranları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vujcic, enflasyonist baskıların çok yüksek olması nedeniyle borçlanma maliyetlerinde artışın devam etmesi gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası rezervlerinde son durum…

14 Mayıs seçimlerine giderken Merkez Bankası dolar kurunu sabit tutmak için rezervlere müdahalesi devam ediyor. Merkez Bankası'nın brüt rezervlerinde geçen hafta yaklaşık 5 milyar dolar daha düşüş yaşandı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER