Ana Sayfa Etiketler Enflasyon

Etiket: Enflasyon

Memur ve Emekli Zammıyla Alım Gücü Yükselecek: 2023 Güncel Haber

2023 Yılı Memur ve Emekli Zam Oranları Belli Oldu: Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı Son dakika haberine göre, memur maaşları ve emekli zammı için merakla...

Almanya’da Enflasyonun Gerilemesi Bekleniyor: Uzmanlar Ne Diyor?

Almanya'da Üretici Fiyatları Rekor Düşüş Kaydetti: Enflasyon Yavaşlıyor Almanya'da enflasyon, yavaş yavaş düşüyor ve üretici fiyatları Ağustos ayında tarihi bir düşüş kaydetti. Üretici fiyatları, 1949'dan...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Döviz Kurları ve Küresel Ekonomi

Bakan Mehmet Şimşek'ten Enflasyon ve Büyüme AçıklamasıSon dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde yaptığı açıklamalarda enflasyonun yeniden...

Masada 4 farklı senaryo var! Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Temmuz ayında taban fiyata yapılacak olan artırım mevzusuyla ilgili 4 farklı senaryo masada tartışılıyor. Mayıs ayında açıklanacak olan enflasyon dataları minimum fiyat için bir yol haritası da olacak tıpkı vakitte. Refah hissesi dahil edildiğinde taban fiyat ne kadar olacak, yüzde kaç artırım gelecek?

İngiltere üstün marketlerinde hırsızlığa karşı uydurma kahve koyuldu

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir süper markette, artan kahve fiyatlarının ardından, hırsızlığa karşı sahte kahve kavanozları yerleştirildi. Üzerine, "Lütfen görevliden yardım isteyin." yazıldı.

IMF, faiz indirimleri için 2025’i işaret etti

IMF Lideri Kristalina Georgieva, "Merkez bankaları rotasında kalmalı zira faiz oranlarında erken geri adım atarlarsa enflasyon daha uzun mühlet boyunca büyüme için sorun haline gelebilir" dedi.

Resesyon derinleşir mi?

Para arzındaki azalma bankaların kredi verme imkanlarını kısıtlıyor. ABD'de küçük işletmelerin krediye ulaşım şartları arzdaki daralma sebebiyle Mart ayında 2002'den bu yana en büyük daralmayı yaşadı.

IMF’den merkez bankalarına uyarı

Milletlerarası Para Fonu (IMF) Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'na faiz artışları konusunda dikkatli adım atılması davetinde bulundu. IMF, finansal gerilimin beklenmedik bir durumda ortaya çıkabileceğini belirtti.

Euro Bölgesi’nde enflasyon yüzde 6,9’a geriledi

Euro Bölgesi'nde enflasyon martta yıllık yüzde 6,9 düzeyinde belirlendi.

Vatandaşın kredi kartı borcu büyüyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bilgilerine nazaran ferdî kredi kartı kullanımındaki artış ve borç ölçüsü her geçen gün artıyor. 2022 sonunda 452,5 milyar lira olan ferdi kredi kartı borç bakiyesi, 3 ayda 124,5 milyar artarak 577 milyar liraya ulaştı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER