Ana Sayfa Etiketler Emekli

Etiket: Emekli

Memur ve Emekli Zammıyla Alım Gücü Yükselecek: 2023 Güncel Haber

2023 Yılı Memur ve Emekli Zam Oranları Belli Oldu: Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı Son dakika haberine göre, memur maaşları ve emekli zammı için merakla...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçim Sıkıntısı Şikayetleriyle Gündeme Gelen Emekliler İçin Düzenleme Talimatı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emeklilerin İsteklerini Dikkate Alarak Düzenleme Talimatı VerdiTemmuz ayında gerçekleşen yüzde 25'lik zamın ardından geçim sıkıntısı yaşayan ve memnuniyetsizliklerini dile getiren emekliler için...

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı sorusu araştırılmaya devam ediyor. CHP, emekli ikramiyelerinin 15.000 lira bandına çıkarılması için bir kanun teklifi sundu. Pekala emekli ikramiyesi ne kadar olacak? İkramiye CHP’nin kanun teklifindeki sayılara ulaşır mı?

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’ndan EYT vaadi

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime iki gün kala Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) yönelik vaadini açıkladı. EYT’deki çifte standardın son bulacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "8 Eylül 1999’da sigortalı olan, emekliliğe hak kazanıyor ama 1 gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT’deki bu adaletsizliği bitireceğim, vatanını seven sandığa gelsin." dedi.

Kamu çalışanları tazminat oranlarının yükseltilmesini istiyor

Türkiye Kamu-Sen, memur emeklilerinin maaşlarının yükseltilmesi ve 3600 ek göstergeden faydalanamayan kamu vazifelilerinin mağduriyetlerinin giderilmesine ait taleplerinin yer aldığı dilekçeyi Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

Bağ-Kur’luların prim gün şartı esnetiliyor

Bağ-Kur'luların emekliliği için gereken 9 bin prim günü kuralına yeni düzenleme geliyor. Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, mevzuya ait çalışma yaptıklarını söyledi. Bakan Alım istihdam sayısına nazaran bir kriter uygulanacağını belirtti.

EYT’liler birinci maaşını ne vakit alacak? Bakan Alim’den açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) ilk maaşını ne zaman alacağını açıkladı. Bakan Bilgin, "Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak" dedi. Bakan Bilgin, asgari ücret artışı için de Temmuz ayını işaret etti.

AK Parti’den 49 unsurluk TSK İşçi Kanunu’nda değişiklik teklifi

AK Parti, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu hakkında düzenlemeler içeren 49 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklife göre, harp ve vazife malulü sayılanların anne ve babalarına ödenecek aylıklar asgari ücretin altında olamayacak. 1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 yılı sonrası kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen ancak yaş şartını sağlayamadığı için emekli aylığı bağlanamayan askeri personele emekli maaşı bağlanacak. Teklifte ayrıca general ve amirallerin terfi ve görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. İşte TSK Personel Kanunu teklifinin ayrıntıları...

Emeklilerin maaş artışı mecliste yasalaştı

TBMM'de kabul edilen teklifle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Emeklilerin bayram ikramiyeleri de 2 bin liraya çıkarıldı.

Emeklilerin maaşı mecliste yasalaştı

TBMM'de kabul edilen teklifle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Emeklilerin bayram ikramiyeleri de 2 bin liraya çıkarıldı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER