Ana Sayfa Etiketler Dünya

Etiket: Dünya

Dünya Haberleri, Deşifre Haberler Sayfasında.

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Aksa Tufanı: Son Durum

İsrail Savaş Uçakları Gazze'deki Mahalleleri Moloz Yığınına Çevirdi Gazze Şeridi'nde yaşanan son olaylarda, İsrail savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu birçok mahalle, özellikle Er-Rimal Mahallesi, adeta...

NASA’dan UFO’larla ilgili tarihi toplantı: Manzaralar paylaşıldı

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren halka açık NASA toplantısı sona erdi. Tarihinde ilk kez hakla açık yapılan toplantının ardından NASA, tanımlanamayan uçan nesnelerin görüntülerini paylaşarak UFO'ların varlığını kabul etmemiz gerektiğini söyledi.

Mete Gazoz, Paris 2024’te tarihi başarı kazanmak için hazırlanıyor

Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda da altın madalya alarak bireyselde iki şampiyonluk yaşayan ilk okçu olmak için hazırlandığını söyledi.

Bilim insanlarından göktaşı açıklaması! Dünya bin yıl daha güvende

Uzayda bulunan asteroitlerin yörüngelerini hesaplayan bilim insanları, dünyanın bin yıl boyunca güvende olduğunu açıkladı.

BM: 2015-2021 ortasında 3 milyon 100 bin kişi cinayetlere kurban gitti

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Ghada Fathi Waly, dünya genelinde adalet sisteminin işleyişinde sorunlar yaşandığını belirtti. Waly, 2015-2021 arasında tahminen 3 milyon 100 bin insanın cinayetler nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

James Webb, Asteroit Kuşağı’nda su keşfetti

James Webb Uzay Teleskobu (JWST) Güneş Sistemi ana Asteroid Kuşağı'nda bulunan ve Dünya okyanuslarının kaynağı olabileceği değerlendirilen ilk su keşfini yaptı.

Niğde’de yeni yatırım yapacak

OYAK’a bağlı Hektaş’ın iştiraki Ferbis, Niğde'de yeni yatırımının temelini atacak. Yeni yatırımla tesis, üretimini 39 bin tona yükselterek, 6 yılda kapasitesini 12 kat artırmış olacak.

Dünya Bankası raporu: Nüfus yaşlandıkça çalışanlar için rekabet artıyor

Dünya Bankası'nın kalkınma raporunda, nüfusun dünya genelinde benzeri görülmemiş bir hızda yaşlandığı, zengin ve orta gelirli ülkelerde nüfus yaşlandıkça çalışanlar için rekabetin de arttığına dikkat çekildi. Raporda, Meksika, Tayland, Tunus ve Türkiye gibi ülkelerin nüfusları artık artmadığı için bu ülkelerin gelecekte daha fazla yabancı işçiye ihtiyaç duyabileceği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Adıyaman’da “14 Mayıs” bildirisi

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyaretinde seçimi kazanmaları durumunda depremzedelere konutların ücretsiz verileceğini bir kez daha söyledi. Kılıçdaroğlu, "Size söz veriyorum, her evi, her dükkanı yeniden yapacağız ve bir kuruş almadan size teslim edeceğiz." dedi. Öğretmen adaylarına 100 bin atama sözü de veren Kılıçdaroğlu, emeklilerin bayram ikramiyesini de asgari ücret seviyesine yükseltecekleri vaadini bir kez daha yineledi. 14 Konuşmasında 14 Mayıs mesajı da veren CHP lideri, "Sakın, 'sandığa gitmiyorum' demeyin. Sandığa gidin." diye konuştu.

Ooo Lebron james… Sporun milyarderleri ülkelerden zengin

Dünyaca ünlü iş mecmuası Forbes, spor dünyasının en güçlü isimlerini yayınladı. Listenin başında 3.4 milyar dolar net servetle Amerikan futbol ekibi New York Jets’in sahibi Robert Johnson bulunurken, son sıraya F1 kadrosu Mercedes’in sahibi Toto Wolff aldı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER