Ana Sayfa Etiketler Devlet

Etiket: Devlet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te yemin etti

28 Mayıs seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te düzenlenen törende yemin ederek resmen görevine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenlenecek. Törene 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında Türk Devletleri Teşkilatı, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da olduğu uluslararası kuruluş temsilcileri katılacak.

Göç Yönetimi Başkanlığı 231 kontratlı işçi alacak: İşçi alımı müracaat koşulları...

Göç İdaresi Başkanlığı, 231 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Taşra teşkilatına ise koruma ve güvenlik, psikolog, sosyal çalışmacı, şoför, avukat , büro personeli alımları yapılacak. Peki, Göç İdaresi Başkanlığı,sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılacak, başvuru şartları neler?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a cevap: Devleti yönetenin vaadi değil taahhüdü olur

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkındaki sözlerine verdiği yanıtta, "Devleti yönetenin vaadi olmaz, taahhütü olur. Devlet adına, halkın yararına verilen taahhütleri, devamlılık esasıyla mutlaka yerine getiririz" dedi.

Belçika’da mahkemeden devlete ceza: Mülteci krizi derinleşiyor

Belçika'da iş mahkemesi, bir yılı aşkın süredir sığınmacıları sokağa terk eden devleti ve Belçika Federal Sığınmacı Kabul Kurumu'nu (Fedasil) bir sığınmacıya verdikleri manevi zarar nedeniyle müştereken 2500 euro tazminat ödemeye mahkum etti.

Macaristan Devlet Bakanı Gulyas: Putin, Macaristan’a gelirse tutuklanmayacak

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Macaristan'a gelmesi halinde tutuklanmayacağını söyledi.

Venezüela’da seçimler 2024’te

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçimlerinin 2024 yılında barışçıl şekilde düzenleneceğini duyurdu.

Çin’in yeni Başbakanı Li Qiang oldu

Çin'de ülkenin yeni başbakanı, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Daimi Komitesi üyesi, eski Şanghay Parti Sekreteri Li Qiang oldu.

Belarus’ta vatana ihanet eden memurların idamına dair kararname

Belarus Devlet Başkanı Aleksanr Lukaşenko, vatana ihanet eden devlet memurlarının idam ve çeşitli cezalar almasına yönelik ilgili kararnamenin genişletilmesine dair kararname imzaladı.

Kılıçdaroğlu: Seçimler vaktinde yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın seçimleri deprem nedeniyle erteleme çalıştığını savunarak, "Açık ve net söylüyorum seçimler zamanında yapılacak. Afet nedeniyle seçimlerin ertelenmesi hukuken mümkün değildir, bu yetki kimsede yoktur." dedi. Kılıçdaroğlu, üniversitelerin de derhal açılması gerektiğini söyledi.

Zelenski: Putin savaştan çıkış yolu arıyor

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkesine savaş açmakla bir hata yaptığının farkında olduğunu savundu. Zelenski, "Putin, bu savaştan bir çıkış yolu arıyor, arayacak da çünkü bu bir hataydı. Bunu kendi toplumuna söylemiyor ama o bunun büyük bir hata olduğunun farkında" dedi.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER