Ana Sayfa Etiketler Çin

Etiket: Çin

Çin Haberleri, Deşifre Haberler Sayfasında.

Çin’in ABD’yi izlemek için Küba’da üs kuracağı savı

Küba, Çin'in, ABD ile ilgili casusluk faaliyetleri yürütebilmek için ülkesinde üs kurmak üzere Havana yönetimiyle prensipte anlaştığı iddialarını reddetti.

Çin, Japonya’yı çip ihracat kontrollerini durdurmaya çağırdı

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, Japonya'yı yarı iletken ihracat kontrollerini durdurmaya çağırdı ve yanlıştan dönülmesini istedi.

Gümüş sürpriz yapabilir

Emtia uzmanı Haluk İzzet Keyifli, 2023’ün banko emtia eserlerini sıraladı: “Altın makûs olmaz lakin ne kadar uygun olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki 1 yılın gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kar eseri olabilir.”

Tayvan’dan kıymetli açıklama: 2027’de Çin’le savaşabiliriz

ABD istihbarat raporlarının ardından Tayvan'dan önemli bir açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanı, 2027 yılında Çin'le savaş çıkabileceğini söyledi.

ABD, Çin’le adil ekonomik ilişki arayışında

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin ile yapan ve adil bir ekonomik bağ arayışında olduklarını fakat ulusal güvenlik çıkarlarını korumakta tereddüt etmeyeceklerini tabir etti.

Çin’den harika bilgisayar internet ağı kurma gayesi

Çin'in teknoloji ve araştırma kapasitesini geliştirmek, endüstriyel uygulamalarda yüksek işlem gücünden yararlanmak için süper bilgisayarlarla internet ağı kurmayı planladığı belirtildi.

ABD’de 2 Çinli “gizli polis karakolu” kurdukları argümanıyla gözaltına alındı

ABD’nin New York kentinde Çin uyruklu 2 kişi, Çinli muhalifleri gözetlemek, işbirliği yapmak veya sindirmek için "gizli polis karakolu" kurdukları iddiasıyla gözaltına alındı.

Akaryakıt talebinde azalma, ekonomide yavaşlama sinyalleri

Global ekonomik faaliyetin belirleyici göstergelerinden olan akaryakıt tüketimi, iktisatta yavaşlama sinyallerine işaret etmeye başladı.

Çin: Rusya ile askeri işbirliğini geliştirmeye hazırız

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kıfey, Rusya ile "küresel güvenliğe katkı sağlamak" için askeri alanda birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin ile Çin lideri Şi arasındaki görüşmede varılan mutabakatı hatırlatan Kıfey, "Çin ordusu, mutabakatı tam olarak hayata geçirmek için stratejik iletişimi ve eş güdümü güçlendirmeye hazır" dedi.

Çin’in yeni iktisat idaresinden dışa açılmayı sürdürme bildirisi

Çin'in yeni Başbakan Birinci Yardımcısı Ding, yabancı sermayeyi ülkeye çekmek daha fazla çaba göstereceklerini belirterek, "Yabancı şirketlere ulusal şirket muamelesi yapacağız" dedi. Ding, Çin'in yeni kalkınma modelinin "iç ve dış pazarların birbirini beslediği açık, ikili bir dolaşım" olacağını dile getirdi.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER