Ana Sayfa Etiketler Borç

Etiket: Borç

Rekor açığa rekor borçlanma

Merkezi idare bütçesinin, zelzeleler ve seçim sürecinin de tesiriyle harcamalarda çok artış, gelirlerde azalışa bağlı olarak rekor seviyede açık verdiği bu yılın birinci çeyreğinde, açığın finansmanı için Hazine rekor seviyede borçlanmaya gitti.

Ekonomik durum da enkaza dönüştü!

2022 yılında cari açık 48.8 milyar dolarla son 9 yılın tepesine çıktı. CHP’nin hazırladığı ekonomik göstergeler raporunda, son dokuz yılın en yüksek cari açığının verildiğine dikkat çekildi.

EYT bu hafta Meclis Genel Konseyine geliyor

TBMM Genel Kurulu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

EYT’liler şimdi de borç batağında: Aldatıldık…

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yaş mahzurunu aştı lakin artık de prim kaidesine takıldı. İktidarın “Kademeli prim olmayacak” vaadine güvenerek kredi çeken vatandaşlar yansılı.

Kamuya olan borçların yapılandırmasıyla ilgili yeni gelişme

Kamu alacaklarının yapılandırılması ve cezaların silinmesine ait kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komitesi'nde kabul edildi.

Bütün borçlar yapılandırılacak! Kritik tarih belli oldu

AK Parti Küme Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Başkanlığı'na sunulan borç yapılandırma kanun teklifi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirterek, yurt içi ÜFE ile ilgili özel bir düzenleme yapılacağının bilgisini de paylaştı.

Yeni konut alacaklara verilen desteğin Hazine’ye maliyeti 442 Milyar TL

İktisat idaresinin orta gelirlileri düşük faizle mesken sahibi yapmak üzere başlattığı “Yeni Konut Finansman Programı” kapsamında, konut alacak vatandaşların taksit ödemelerini kolaylaştırmak maksadıyla Hazine tarafından yapılacak katkı fiyatının, 2023'de 442 milyar liraya kadar ulaşabileceği hesaplandı

EYT’lilerin prim borcuna yapılandırma: Bağ-Kurlular da yararlanacak

Yapılandırmadan yararlananların borç yükü faiz indirimiyle birlikte yaklaşık üçte bir azalacak. İhya için 150 bin lira yatıracak olan Bağ-Kur'lunun ödeyeceği meblağ 100 bin liraya düşecek

Kabine toplantısı ne vakit, saat kaçta? Kabine gündeminde neler var? (2023...

Kabine toplantısına kısa bir zaman kala hükümetin gündeminde hangi konuların yer aldığı merak ediliyor. Türkiye gündemini yakından takip eden vatandaşlar, hangi konularla ilgili görüşme yapılacağını sorgulamaya başladı. Peki, kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Milyonları ilgilendiriyor: Taksit sayısı artacak

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin detayları muhakkak olmaya başladı. Yapılandırmada taksit sayısı 18’i geçecek. 20 ay taksit sunulursa borç 40 ayda ödenebilecek. Paketin detaylarının Kabine toplantısının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER