Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı füze savunma sistemi: İsrail’den NLOS füze sistemi alınacağı iddia edildi

0
100

Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı füze savunma sistemi: İsrail'den NLOS füze sistemi alınacağı iddia edildi

Yunan medyası Yunanistan’ın İsrail’den Türkiye’ye karşı kullanılmak üzere füze savunma sistemi alacağını yazdı. Buna göre, Yunanistan İsrailli bir şirketten Spike NLOS füze sistemleri satın alacak.

Yunanistan basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan Türkiye’ye karşı kullanmak üzere İsrail’den Spike NLOS adlı füze savunma sistemleri planlıyor.

İki ülke açısından anlaşmada son aşamaya gelindiği iddia edilirken, 70 milyon euro karşılığında 27 füze sisteminin alınacağı ve 2023 başında füze sistemlerinin Yunanistan’a gönderilmeye başlanacağı belirtildi.
Yunanistan

Bununla brilikte, alınan füze sistemlerinin Yunanistan’ın kuzeydoğusundaki Evros bölgesinin Türkiye sınırına konuşlandırılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

ÜÇ ÜLKEYLE ANLAŞMA YAPTI

Öte yandan, söz konusu füzelerin 32 km menzile sahip olduğu ve tank savunma sistemi olarak tasarlandığı belirtildi. Yunanistan, kısa sürece önce  İsrail ile drone satışı, Fransa’yla Rafael savaş uçağı, ABD ile de F-16 savaş uçağı modernizasyonu anlaşmaları imzaladı.

Pentagon’a giden Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da ABD’li mevkidaşı Llyold Austin ile görüşmesinde F-35 savaş uçaklarının Yunanistan’a satılmasını talep etti.

Bizi Twitter da Takip Edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz