Wellpoint’in yeni CEO’su Didem Kulğı Karakaya oldu

0
175

Wellpoint'in yeni CEO'su Didem Kulğı Karakaya oldu

2021 yılından bu yana Wellpoint Şirketler Grubu’nda Satış ve İş Geliştirme Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Didem Kulğı Karakaya, haziran ayı itibarıyla grup şirketlerine CEO olarak atandı.

Yapılan atamayla ilgili açıklamalarda bulunan şirketin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Turgay, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bu değişim, şirketler grubumuzun kurumsal yapılanma süreçlerinin tamamlanması için çok önemli bir adım.

Bu dönüşüm sürecine Didem Kulğı Karakaya’nın liderlik edecek olmasından dolayı son derece mutluyum. Kendisine inancım tam” dedi. Didem Kulğı Karakaya ise, “Şirketimizi yeni dönem hedeflerine hızla ve ve emin adımlarla taşımak için beş yıllık stratejik iş planlarımızın ışığında tüm çalışma arkadaşlarımla bütün gücümüzü ortaya koyacağız”  ifadelerini kullandı.

“2022 HEDEFLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”

Hastane dışı tüm sağlık alanlarında  Wellpoint Şirketler Grubu’nun sektöre yön verecek bir organizasyon olması için çalıştıklarını söyleyen Didem Kulğı Karakaya, “Daha iyi bir dünya için “iyileştirme”nin  gücüne inanıyor, tüm iş ortaklarımız ve müşterilerimiz ile bu vizyon doğrultusunda yakın bir işbirliği içerisinde çalışıyoruz.

2022 yılının ilk çeyreğinde beklentilerimize paralel büyümelerimizi gerçekleştirdik. Belirlediğimiz hedefler ışığında yeni dönemde de planlamalarımıza odaklanarak, stratejik ve değer yaratan çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Wellpoint Şirketler Grubu, sağlık alanında bütüncül bakış açısı ile hem bireylere hem de kurumlara yenilikçi çözümler ve hizmetler sunuyor.

İş sağlığı ve güvenliği alanında Türkiye’nin önde gelen global şirketlerine hizmet veren kurumsallaşmış ilk Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi şirketi Platform OSGB , iş güvenliği eğitimi ve denetim hizmetleri veren Wellpoint Akademi, hasta destek programları ve evde bakım hizmeti  ile hastane dışı sağlık hizmeti sunan Wellpoint Home Care, markalara değer katan çok yönlü sağlık marka iletişim ajansı Curative, sağlık teknoloji yatırımları ile Türk malı sağlık donanım ürünlerini global açılımlarla tanıtan uluslararası ticaret şirketi Wellpoint Global grubun şirketlerini oluşturuyor.

DİDEM KULĞI KARAKAYA KİMDİR?

9 Mayıs 1985, İstanbul doğumlu olan Didem Kulğı Karakaya, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezundur. Koç Üniversitesi’nde Executive MBA yaparak, Georgetown Üniversitesi McDonough School of Business Executive Education’da Uluslararası İşletme Programı’nı tamamlayan Didem Kulğı Karakaya, aynı zamanda International Coaching Federation’dan (ICF) akredite profesyonel Erickson ekolü koçudur.

18 yıllık kariyer hayatı boyunca Garanti Bankası, Avon, Estee Lauder, Bioderma, Reckitt Benckiser ve Ales Groupe’ta (Lierac&Phyto&Jowae) Satış ve Pazarlama Direktörü olarak  görev yaptı. 2021 yılı itibarıyla Wellpoint Şirketler Grubu’nda Satış ve İş Geliştirme Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Karakaya, 13 Haziran 2022 itibarıyla  şirketler grubundaki görevine CEO olarak devam edecek.

Deşifre Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz