Ukrayna’ya adanan iki euroluk madeni paralar tedavüle girdi

0
119

Ukrayna'ya adanan iki euroluk madeni paralar tedavüle girdi

Estonya merkez bankası Eesti Pank tarafından, Ukrayna’yı desteklemek için özel olarak tasarlanan iki euroluk madeni paralar dolaşıma girdi.

Parada Slava Ukraini (Şan olsun Ukrayna’ya) kelimeleri yer alıyor. Ayrıca elinde bir kuşu olan kızla, bir buğday başağı resmediliyor. Madeni para, Estonya’daki ve Avrupa’nın diğer yerlerindeki insanlara mağazalar aracılığıyla ulaşmaya başladı. Eesti PankYöneticisi Madis Müller, Ukrayna şu anda Avrupa kültürel alanının ortak değerleri için kendi halkının hayatı pahasına bir savaş veriyor ve onları bu konuda desteklemeye devam etmek bizim elimizde” dedi.

YABANCI DİLDE İLK PARA Eesti Pank’in çok hızlı bir şekilde Ukrayna ve özgürlüğüne adanmış iki euroluk madeni parayı çıkarmaya ve bu yıl öncelikle Ukrayna merkez bankasına mali destek sağlamak için basmaya karar verdiğini ve böylece kendi yardımlarını istedikleri yere yönlendirebileceklerini sözlerine ekledi.  Açıklamada ayrıca bankanın ilk defa yabancı bir dilde para bastığı belirtildi Eesti Pank’tan yapılan yazılı açıklamada, “Yaz aylarında çıkan jetonlu kartı alarak katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Dünyanın dört bir yanından destekçiler geldi ve Ukrayna’ya 350 bin euroluk ilk bağış yapıldı. Hayır amaçlı satışlar devam ettikçe kesinlikle daha fazlası gelecek” dedi.

Haber Mozaik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz