Tarım Bakanı’nın 4 yardımcısına zam piyangosu vurdu!

0
81

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan dört isim, birebir vakitte at yarışları ve müşterek bahisleri düzenleyen Yüksek Komiserler Heyeti (YKK) üyesi. Bakan yardımcılarından AKP’li Veysel Tiryaki Altındağ eski Belediye Lideri, Ebubekir Gizligider de eski AKP Nevşehir milletvekili.

Sözcü’den Deniz yhan’ın haberine nazaran bu isimlerin maaşı brüt taban fiyata nazaran belirleniyor ve brüt minimum fiyatın 4 katı olarak hesaplanıyor.

Asgari fiyata gelen artırımla, YKK üyelerinin maaşları da katlandı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında 20 bin 16 TL olan YKK üyesi maaşı, 40 bin 32 TL’ye yükseldi.

Bakan yardımcıları YKK’dan 40 bin 32 TL heyet fiyatı üyeliği alıyor. Bakan yardımcısı maaşı ise 53 bin 800 TL’den, 2023 yılında 69 bin 940 TL’ye yükseldi.

Her bir bakan yardımcısının aylık maaşı 109 bin 972 TL’ye ulaşıyor. Yüksek Komiserler Şurası’nda Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın damadı Özkan Köylübay da yer alıyor.

İŞTE O İSİMLER

Tarım ve Orman Bakanlığı Yüksek Komiserler Konseyi üyeleri 2023 yılı prestijiyle şu isimlerden oluşuyor: Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, Eski Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, AKP Altındağ eski Belediye Lideri Veysel Tiryaki.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz