Seyahat edeceğiniz yeri seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar

0
121

Seyahat edeceğiniz yeri seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar

Seyahat etmeyi çok seviyor ama nereye gideceğiniz konusunda kararsız kalıyorsanız bu rehber tam size göre.

Seyahatinizi planlarken en çok dikkat etmeniz gereken nokta şüphesiz güvenliğiniz. Tehlike faktörleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir bu nedenle yola çıkmadan önce gerekli güvenlik önlemlerini alın.
Bulaşıcı hastalıklarBazı bölgelerde salgın haline gelen sıtma ve tifo gibi hastalıklar için önden sağlık kontrolü yapmayı ve gerekli tıbbi destekleri almayı unutmayın. Doğal afetler Deprem, heyelan, orman yangını veya hava koşulları gibi faktörler seyahat esnasında tehlike yaratabilir.
Suç oranları Her ülkede suç oranları farklılık gösterebilir. Uzak durmanız gereken bölgeleri tespit edin. Şiddet olayları Hiçbir yer yüzde 100 güvenli değildir. Gideceğiniz ülkede ne tür şiddet vakaları yaşandığını kontrol edin.
Seyahatinizi planlamadan önce bütçenizi ve hayalinizdeki deneyimi göz önünde bulundurun. Katılmak istediğiniz etkinlikleri, tecrübe etmek istediğiniz aktiviteleri, yemek yemek istediğiniz restoranları ve girmek istediğiniz müzeleri not edin. Mümkün olduğunca ne kadar ödeyeceğinize dair ortalama bir fiyat çıkarın. Bu sayede plansız harcamalardan kaçınabilir ve erken ödeme sayesinde indirim fırsatından yararlanabilirsiniz.
Hayalinizdeki destinasyonu seçmek için o yerin size neler vadettiğini kapsamlı bir şekilde araştırmalısınız. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Bölgenin iklimi, tarihi, kültürü, yiyecekleri ve turistik imkanları konusunda bilgi edinin. Elbette hobilerinizi ve ne tür şeyleri yapmaktan hoşlanacağınızı da göz önünde bulundurun. Eğer doğa tutkunu biriyseniz gideceğiniz yerde yürüyüş yolları olması sizi cezbedebilir.
Seyahat edeceğiniz yeri belirlediniz. Peki ne zaman gideceksiniz? Muson yağmurlarının yağdığı bir dönemde Hindistan’a giderseniz o seyahatin tadını pek çıkaramayabilirsiniz. Belirlediğiniz yerin hangi zamanlarda seyahat etmeye elverişli olduğunu araştırın.
Seçeceğiniz yere resmi tatil döneminde giderseniz normalden daha fazla bir bütçe ayırmak zorunda kalabilirsiniz. Sezonun sakin olduğu dönemler maddi açıdan sizin için daha avantajlı olabilir.

Deşifre Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz