Ramazan Burak Telli: 2023’ün yıldızı Borsa İstanbul olacak

0
91

Borsa İstanbul’da süreç gören Avrupa Yatırım Holding’in İdare Şurası Lideri Ramazan Burak Telli, yatırımcılar için 2023’ün fotoğrafını çekti. 25’li yaşlarda Türkiye’deki birinci cep telefonu ithalatını gerçekleştiren, 29 yaşında Avrupagöz Hastanesi’ni kurarak 34 yaşında 14 şube ile yabancı yatırımcılara satan başarılı iş insanı, yatırımcılara Borsa İstanbul’u işaret etti.

Enflasyonist ortamda Borsa İstanbul’da birçok şirketin kıymetlerinin altında süreç gördüğüne dikkat çeken Telli, “Doğru şirketlere yapılacak yatırımların büyük getiri potansiyeli var” yorumunu yaptı.

BUGÜNKÜ FİYATLAR HAYAL OLACAK

Genel seçimlerin şimdi daha yeni yeni fiyatlanmaya başladığına dikkat çeken Ramazan Burak Telli, “Borsada yabancı yatırım oranı epeyce düşük. Onlar da sisteme giriş yapmaya başladıklarında bugünkü fiyatlardan kağıt satın almak hayal olacak. Üstelik enflasyon oranlarının da fiyatlara tam olarak yansımadığını düşünüyorum. Orada da bir hareket alanı var. Doların yatay seyri, emtialar tarafındaki hudutlu hareketler de borsayı daha cazip kılıyor. Yatırımcıların sepetlerinde borsaya tartı vermeleri yararlarına olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE BİR YATIRIM CENNETİ

Türkiye’nin dört bir yanında farklı bölümlerde yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan iş insanı, Türkiye’nin hakikat alanlara yatırım yapılması durumunda tam bir yatırım cenneti olduğunu kelamlarına ekledi:

“Ülkemiz turizmden sıhhate, otomotivden tarım ve endüstriye birçok alanda yatırımcılara değerli fırsatlar sunuyor. Bu alanlara direkt yatırım yapamayan yatırımcılar bu alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin kağıtlarını alabilirler. Ülkemizin tüm dünyayı tesiri altına alan ekonomik krizden olumlu ayrışmasını bekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz