Onlarca hemşire Almanya’da iş vaadiyle dolandırıldı

1
97

Onlarca hemşire Almanya'da iş vaadiyle dolandırıldı

Çok sayıda doktor ve hemşirenin Almanya’ya gittiğine ilişkin haberlerin sıklaştığı bir dönemde büyük bir istismar yaşandı. Almanya’ya hemşire gönderen bir firma ilan verip başvuru topladı. Başvurularla birlikte 4 bin 500 euro (yaklaşık 82 bin lira) aldı ama vaatlerini yerine getirmedi.

Almanya‘da iş ümidiyle bir firmaya başvuran onlarca hemşire dolandırıldı. Tezgahın ortaya çıkmasıyla da firma sahibi Almanya’da gözaltına alındı.

Bir firma hemşirelere Almanca eğitimi, evrakların tercümesi, uçak bileti, oturma izni ve iş garantisi vadetti.

Hemşirelerin dil eğitimi başladıktan bir süre sonra firma sahibinin Almanya’da sigorta dolandırıcılığından gözaltına alındığını, iş garantisi verilen firmaya ait bakımevinin de hizmetine son verildiği öğrenildi.

Onlarca hemşire mağdur olurken firma hala hemşirelerin başvurularını almaya devam ediyor.

Onlarca hemşire Almanya'da iş vaadiyle dolandırıldı - 1

36 AY VADE İLE KREDİ GEÇTİ

Mağdur hemşirelerden biri olan Metehan Uğur Aynal, ilk başta 4 bin 500 euro ödediklerini sonra da Almanya’daki masraf ve sınav ücreti adı altında bin 150 euro daha verdiklerini söyledi.

Senet de imzalatan firmanın parasını ödeyebilmek için Aynal ve babası 36 ay vade ile kredi bile çekti.

Onlarca hemşire Almanya'da iş vaadiyle dolandırıldı - 2

”SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

Metehan, derslere daha fazla odaklanabilmek için işinden de istifa ettiğini açıkladı ve yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

”Hem işimizden hem de cebimizdeki paradan olduk. Bir de hayallerimizden olduk. Ücret iadesiyle ilgili görüşmeye gittiğimizde de sözleşmeyi feshettikten sonra ödemeleri yapacaklarını söylediler. Aradan bir ay geçti ben paramızı alamayacağımızı anlayınca Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şu an Almanya ve Türkiye mağdurların bin kişiyi aştığını tahmin etmekteyiz.

Hakan Pehlivan da firmanın mağdur ettiği hemşirelerden biri.

Pehliven, ”Bir yakınıma döviz olarak borçlandım. Başka kurslara başvurmamız için paraya ihtiyacımız var. Bu da şu anda mümkün değil” dedi.

FİRMA SAHİBİ GÖZALTINDA

Türkiye’de televizyon programlarına katılarak tanıtımını yapan, Almanya’da gözaltına alınan firma sahibi 54 ayrı suçla suçlanıyor.

Deşifre Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz