Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı hayatını kaybetti

2
86

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı hayatını kaybetti

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı 91 yaşında yaşımını yitirdi. Dağıstanlı için TBMM’de tören düzenlenecek.

Türkiye Güreş Federasyonu, eski güreş şampiyonlarından Mustafa Dağıstanlı’nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Vefat eden olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tören düzenleneceği bildirildi.

Antalya’da tedavi gördüğü özel hastanede 91 yaşında hayatını kaybeden olimpiyat ve dünya şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı’nın cenazesi, oğulları Oğuzhan ve Hakan Dağıstanlı ile Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından hastane morgundan alındı.

”BEŞ GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDAYDI”

Oğuzhan Dağıstanlı, yaptığı açıklamada, babası için yarın saat 14.00’te TBMM’de tören düzenleneceğini, Kocatepe Camisi’nde ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verileceğini söyledi.

”KALP YETMEZLİĞİNDEN KAYBETTİK”

Babasının bir aydır hastanede tedavi gördüğünü belirten Dağıstanlı, “Son beş gündür yoğun bakımdaydı. Kalp yetmezliğinden babamı kaybettik. Dünyanın yenilmeyen tek güreşçisiydi. Babamın devrinden bir tek Ahmet amca kaldı. Geriye kalan tüm takım arkadaşları vefat etti. En son babam da vefat etti. Türk bayrağını dalgalandırmasını hep gururla anlatırdı. O bakımdan gururluyuz.” dedi.

FEDERASYON BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Güreş Federasyonu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Olimpiyat ve dünya şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı 91 yaşında vefat etti. Uzun zamandır hastalıkla mücadele eden Mustafa Dağıstanlı 1956 ve 1960 yıllarında olmak üzere 2 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşarken; 1954, 1957 ve 1959 yıllarında olmak üzere 3 kez dünya güreşinin zirvesinde yer almıştır.

Dağıstanlı, 1973-1980 yılları arasında Adalet Partisi Samsun Milletvekili olarak TBMM’de görev yapmıştır. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

MUSTAFA DAĞISTANLI KİMDİR?

1931 yılında Çarşamba ilçesine bağlı Söğütpınar köyünde dünyaya geldi. Güreşe küçük yaşta başladı. Milli mayoyu ilk kez 1953’te giydi. 1954’te Tokyo’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda serbest stilde ilk dünya şampiyonluğunu kazandı.

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı hayatını kaybetti - 2

DÜNYANIN EN İYİSİ KABUL EDİLDİ

Aktif sporculuğu döneminde Türkiye’de yaptığı 320 güreşten 319’unu, uluslararası karşılaşmalarda yaptığı 73 güreşten de 70’ini kazanmıştır.

Serbest stilde hiç yenilgi almayan Dağıstanlı, güreştiği dönemde dünyanın en iyi güreşçilerinden biri olarak kabul edildi.

TBMM’DE VEKİL OLARAK GÖREV YAPTI

Güreşi bıraktıktan sonra bir süre antrenörlük yaptı ve Türkiye Güreş Federasyonu’nda görev aldı.

1973-1980 yıllarında iki dönem Adalet Partisi Samsun Milletvekili olarak TBMM’de de görev yaptı. Evli 7 çocuk babasıdır. Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.

Uluslararası Başarıları:

1954 Yılı Dünya Şampiyonası-Tokyo/Japonya (Serbest Stil 57 kg-Altın Madalya)

1955 Yılı Akdeniz Oyunları-Barcelona/İspanya (Grekoromen Stil 57-kg Altın Madalya)

1956 Yılı Olimpiyat Oyunları-Melbourne/Avustralya (Serbest Stil 57-kg Altın Madalya)

1957 Yılı Dünya Şampiyonası-İstanbul/Türkiye (Serbest Stil 62 kg-Altın Madalya)

1959 Yılı Dünya Şampiyonası-Tahran/İran (Serbest Stil 62 kg Altın-Madalya)

1960 Yılı Balkan Şampiyonası-Burgaz/Bulgaristan (Serbest Stil 62 kg-Altın Madalya)

1960 Yılı Olimpiyat Oyunları-Roma/İtalya (Serbest Stil 62 kg-Altın Madalya)

Futbol Haberleri için

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz