EYT Meclis’e sunuldu! Emeklilikte yaşa takılma tarih olacak

0
246

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ait düzenlemeyi içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Küme Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ait kanun teklifinin ayrıntılarını açıkladı.

Tarihi bir gün yaşıyoruz.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasal düzenlemesini yapacağız dedik. Bunu 2021 yılında 2022 bütçesi görüşülürken bunları söz etmiştik.

İşte bugün şu anda EYT ile ilgili kanun teklifimizi AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak arkadaşlarımız TBMM Başkanlığı’na sunuyorlar iyi olsun.

3 şeyi düzenliyoruz. 4 unsurdan oluşuyor. 2’si temele biri yürürlüğe başkası de yürütmeye ait.

Uygulanabilirliği kolay biçimde bir düzenleme sunduk. EYT platformlarımız yaş koşulu kalksın dedi. Birinci düzenlememiz bu bahis ile ilgili.

Yaşa takılma pürüzünün kaldırılması. Prim gün sayısı ve sigortalılık müddetini dolduran herkes yaşa takılmadan emekli olabilme hakkına sahip.

Emeklilikte yaşa yakılma tarih olacak.

Yüzde 5 oranında dayanak primi kelam konusu olacak.

Bugün biz teklifimizi sunuyoruz. Resmi Gazete’de yayınlanınca yürürlüğe girecek. Emekliliği hak eden şahıslar kendi iradelerinde karar verecek. Prim gününü ve çalışma mühletini dolduran bütün çalışanlar yaş kuralı olmaksızın emekliliği hak edecek.

Sadece EYT düzenlemesine ait hususlar var süratli olması için. En geç haftaya salı ya da çarşamba günü Genel Kurul’da da yasalaşmasını öngörüyoruz. Hiç kimse 5 bin 500 lira altında maaş almayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz