Ana Sayfa Etiketler Kongre

Etiket: Kongre

Pervin Buldan ve Mithat Sancar kongrede aday olmayacaklarını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin olağanüstü kongresinde aday olmayacaklarını açıkladı.

Biden’ın yurt dışı ziyaretlerine “borç limiti” iptali

ABD Başkanı Joe Biden, "borç limiti" konusunda yapacağı görüşmeler nedeniyle Avustralya ve Papua Yeni Gine ziyaretlerini iptal etti.

ABD’de ateşli silahlar 2023’ün birinci çeyreğinde 10 binden fazla can aldı

ABD'de, ateşli silahların kullanıldığı çeşitli saldırılar sonucu yaşanan can kaybı, henüz 2023 yılın ilk çeyreği tamamlanmadan 10 bini geçti.

TikTok’un CEO’su ABD Kongresinde söz verdi

ABD'de yasaklanması gündemde olan Çinli sosyal medya platformu TikTok'un CEO'su Shou Zi Chew, Kongrede verdiği ifadesinde şirketin özellikle genç kullanıcılara yönelik zararlı içeriği önlemek için politikalarını gözden geçirdiklerini söyledi. Ülkedeki TikTok kullanıcıları ise, ifade özgürlüğü kapsamında platformun yasaklanmaması çağrısı yaptı. Bir grup TikTok kullanıcısı ve milletvekili, başkent Washington'da Kongre binası önünde bir araya geldi.

Peru’daki protestolarda meyyit sayısı 60’a çıktı

Peru'da, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep eden protestocular ile polis arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 60'a yükseldi.

Brezilya’daki kongre baskını ordu kumandanını koltuğundan etti

Brezilya'da seçimleri kaybeden Bolsonaro destekçilerinin Kongre binasını işgal etmesinin ardından yeni Devlet Başkanı Lula da Silva, ihmali olduğu gerekçesiyle ordu komutanı Julio Cesar de Arruda'yı görevden aldı.

Brezilya’da eski Adalet Bakanı Torres, havaalanında gözaltına alındı

Brezilya'da Kongre baskınında "ihmali" olduğu gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı bulunan eski Adalet Bakanı ve başkent Brasilia Federal Bölgesi'nin eski Güvenlik Bakanı Anderson Torres, havaalanında gözaltına alındı.

Brezilya’da kongre baskını sonrası Bolsonaro hakkında soruşturma başlatıldı

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Bolsonaro hakkında Kongre baskınını "kışkırttığı" suçlamasıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.

ABD’den Türkiye’ye F-16 satışında birinci adım: Biden idaresi Kongre’den onay istedi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin önemli bir adım geldi. Biden yönetimi, Kongre'den Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesini istedi. Peki, süreç nasıl işleyecek?

Piyasalar ABD seçimi sonrası karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD'de bir güç değişimine işaret edebilecek Kongre ara seçim sonuçları ve yarınki enflasyon verileri öncesi "bekle-gör" tutumunun benimsenmesi ile karışık bir seyir...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER