Ana Sayfa Etiketler İklim

Etiket: İklim

Türkiye’de kış ortasında bahar havaları artacak

Türkiye'de kış ayları olmasına rağmen yüksek sıcaklık değerleri görülüyor. Uzmanlar, Türkiye'de küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği nedeniyle gelecek kış aylarında bahar havasının daha çok görüleceği tahmininde bulunuyor.

İklime Dirençli Tarım Ağı Projesi

Türkiye’de tarım sektörü, iklim değişikliğinden en çok etkilenen sektörlerden biri. Birçok çalışma tarımsal verimliliğin, sıcaklık ve yağıştaki değişimler ve su kıtlığından doğrudan etkilendiğini gösteriyor. Öte yandan, tarım sektörü hem ekonomi hem de insanların geçim kaynakları içerisinde önemli bir paya sahip. Bu nedenle, tarım sektörünün iklime dirençli tarım pratiklerini uygulama kapasitesi ve becerisi, hem geçim kaynaklarının devamlılığı hem de tarımın faydalandığı doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve ekosistem hizmetlerin devamlılığı için büyük önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iklim krizi bildirisi: Ortak problemimiz

Uluslararası İklim Konferansına bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İklim değişikliği ve afetle mücadele yönelik önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin bu alanda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini belirten Erdoğan, ''İklim krizine karşı daha fazla ortak çalışma gerekiyor'' dedi.

Karadenizli balıkçıların hamsiden sonra umudu ‘çaça’ balığında

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, AA muhabirine, iklimsel sorunlar ile akaryakıt fiyatlarındaki artışın balıkçıları olumsuz etkilediğini söyledi. Bu sezon hamsi avının erken...

Okyanus sıcaklıkları 2021’de rekor seviyeye ulaştı

ABD, İngiltere ve Çin'deki bazı üniversite ve bilim insanlarının ortak çalışması olan Advances in Atmospheric Sciences isimli derginin son sayısında, sera gazlarının da etkisiyle...
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER